POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

TV: Tyresö drar sig ur damallsvenskan mitt i säsongen

Foto: Scanpix/Tyresoff.se

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tyresö har inte fått sin elitlicens beviljad till nästa säsong.

Nu har kaosklubben beslutat att dra sig ur damallsvenskan 2014.

– Vi kände att det är ingen idé att fortsätta, säger klubbdirektören Jimi Törnberg till TV4.

Katastrofen Tyresö är ett faktum.

Klubben nekades elitlicens och skulle därför inte få spela i damallsvenskan nästa säsong. Nu har Tyresö meddelat att de drar sig ur högstaserien redan nu, säsongen 2014. Anledningen är simpel: det finns inte tillräckligt många spelare.

"Beslutet grundas på att Bolaget inte har ett tillräckligt antal spelare för att på ett sportsligt rättvist sätt delta i de 15 kvarvarande omgångarna, och på att Bolagets ägare Tyresö FF inte avser att låna ut juniorer från de egna leden. Av samma skäl har även laget i Svenska Spel F19 dragits ur", skriver klubben på sin hemsida.

Ett beslut som lämnar den allsvenska tabellen högst oklar. Tyresö meddelar också att alla kontrakterade spelare därmed får börja förhandla med andra klubbar.

– Det blir ingen damsatsning nu på ett par år. Det är tillbaka till gräsrötterna igen och jobba med det material vi har, så får de spela på den nivån där vi är. Vi hoppas såklart på division två, men det kan lika väl bli division fem. Det vet vi inte i dag, säger klubbdirektören Jimi Törnberg till TV4.

– Det är naturligtvis med sorg i hjärtat som vi tar det här svåra beslutet, men under det fortsatta arbetet under torsdagen har vi konstaterat att detta är ett oundvikligt beslut med tanke på sportslig rättvisa och att vi inte vill riskera unga spelares hälsa, säger ordföranden Hans Lindberg till klubbens hemsida.

Tyresö har tidigare i dag framfört en önskan att förlänga sin rekonstruktion i Nacka Tingsrätt. Det beslutet kommer på måndag.

Publicerad 2014-06-05 kl 18:36

DAM

Rosengård avgjorde sent - efter Bennisons soloräd

Supertalangen bjöd på ett otroligt nummer

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå