TV: Tyresö tappade tvåmålsledning mot Malmö

Dam

Tyresö såg ut att göra ett guldryck - då satte Malmö fart och hämtade in 0-2-underläget.

Det är tvåan Malmö som tar emot ettan Tyresö som ligger tre poäng före i tabelltoppen - och för Malmö gäller det att man inte förlorar för då kopplar obesegrade Tyresö ett ännu hårdare grepp.

Tyresö kom till spel med ett nykomponerat mittbackspar och Lissel och Röddik hansen fick en jobbig start då det var hemmalaget som började bäst och inom loppet av åtta minuter hade Tyresö kommit undan med blotta förskräckelsen vid två tillfällen, och Carola Söberg i Tyresömålet kunde nätt och jämt freda sig.

Det var dock Tyresö som tog ledningen. En misslyckad Malmörensning hamnade hos Christen Press som spelade fram Marta som säkert satte 1-0 bakom Helgadottir. Och Marta var inte klar där. Bara några minuter senare fick hon bollen ute till vänster och avancerade mot straffområdet där hon efter en överstegsfint för ovanlighets skull avslutade med högerfoten, och satte bollen intill stolpen för 2-0 efter en dryg kvarts spel.

Några minuter innan halvtid hann Karin Lissel inte med i en löpduell mot Anja Mittag och när Tyresömålvakten Söberg var för långsam ut för att rensa så kunde Mittag rulla in reduceringen i öppet mål.

Andra halvlek had knappt hunnit börja förrän det stod 2-2. Tyresös de Ven slog en bedrövlig hemåtpassning som Katrin Veje fångade upp och spelade vidare till Mittag som med ett iskallt avslut ordnade 2-2.

Det blev sedan dramatiskt i matchens slutskede där Malmös målvakt Helgadottir skadade sig i 89:e minuten och tvingades bryta och fick ersättas av orutinerade 17-åringen Zecira Musovic som fick ställa sig i mål och direkt ta hand om en Tyresöhörna - som dock blev resllutatlös.

Matchen slutade 2-2 och Tyresö behåller sin trepoängsledning i serien.

-Att tappa en så bra ledning är inte bra. Det var tungt när de satte reduceringen och den snabba kvitteringen. men vi håller i varje fall undan. Och det är långt kvar i serien med många matcher, sade Tyresös Caroline Seger efter matchen.

LDB Malmö-Tyresö FF 2-2 (1-2)
0-1 Marta (12), 0-2 Marta (16), 1-2 Anja Mittag (42), 2-2 Anja Mittag (47).
Publik: 1 274.

Publicerad 2013-06-12 kl 21:16