TV: Tyresö till CL-kvartsfinal - körde över motståndet

Dam

En tjusig klackskarv inledde målskyttet - sen var det raka spåret mot Champions League-kvartsfinal för Tyresö som enkelt slog danska Hörring med 4-0.

2-1 i bagaget från första möte med danska Hjörringt på bortaplan. Tyresö är en match ifrån att nå en kvartsfinal i Champions League som enda svenska lag efter att Malmö fick se sig besegrat av Wolfsburg.

Efter en knapp kvart tog Tyresö ledningen med ett vackert mål. En frispark slogs in i straffområdet där Whitney Engen mötte upp och klackskarvade bollen mot mål. Det är oklart om det var menat som ett avslut eller en passning, men det kom tillräckligt oväntat för att Christensen i Hjörrings mål inte skulle vara med på noterna.

I 26:e minuten ökade Tyresö på när Marta hittade in med ett inlägg mot bortre stoplen där van de Ven mötte upp och kunde stöta bollen i mål för 2-0.

Strax innan halvtid drog Boquete upp ett snabbt anfall och spelade ut bollen till Press som från ett läge till höger i Hjörrings straffområde spelar in framför mål där Marta från nära håll kan trycka in 3-0. Tyresö hann sedan med ytterligare ett mål innan halvtid då Veronica Boquete skruvade en frispark över muren och in i mål tätt intill stolpen.

Andra halvlek blev sedan en transportsträcka för Tyresö som bevakade sin ledning. Nu väntar kvartsfinalspel i mars där Tyresö kan lottas mot bland andra regerande mästarna Wolfsburg.

Publicerad 2013-11-14 kl 21:21