Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

TV: Tyskland vände och vann efter Schelins rekordmål

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev förlust, 1-2, mot Tyskland men Sverige hade bra anledningar att jubla ändå:
Lotta Schelin satte nytt målrekord med landslagsmål nummer 73.
Therese Sjögran passerade en magisk gräns med sin 200:e fotbollslandskamp.

De viktigaste fullträffarna är inte alltid de svåraste. Lotta Schelins rekordmål kom efter att hon snappat upp en dålig tysk hemåtpassning, rundat Nadine Angerer och enkelt rullat bollen i mål i träningslandskampen i ett höstkyligt Örebro.  
- Ibland så lyckas man med såna räder. Jag hade på känn att hon skulle spela bakåt och när hon gör det så läser jag av det och sticker och då är det bara att kliva förbi Angerer för hon blev ganska stående och då kommer jag förbi. Det var ett gott mål ändå, säger Schelin, om målet - hennes 73:e i landslagsdräkten som gjorde att hon passerade Hanna Ljungberg på listan över Blågults mesta målskyttar genom tiderna.

- Det känns helt fantastiskt. Det är ett rekord som man liksom inte har tänkt på så jättemycket på karriären och kanske inte ens trott varit möjligt, så bara att jag står här med alla de här fantastiska fotbollsspelarna och målgörarna som jag har gått förbi är helt fantastiskt. Jag är jätte-jättestolt, säger Lotta Schelin.

"Helt galet"

TT: När började du ändå förstå att det var möjligt?
- Det kan ha varit innan sommaren precis när jag hade gjort två mål mot Färöarna. Innan det hade jag inte så bra koll, faktiskt. Jag har försökt att hålla fokus från det, men det är helt galet för efter det har det målmässigt rullat på väldigt bra. Det är skönt att kunna avsluta så innan året är slut.

När Zlatan Ibrahimovic nyligen slog målrekordet på herrsidan firade han genom att visa upp en specialtryckt t-shirt där han tackade publiken. Något sådant blev det inte för Lotta Schelin, som nöjde sig med en "vanlig" målgest - en stor gruppkram med lagkamraterna.

- Det var inte där fokus låg, utan fokus låg på att vi skulle slå Tyskland, säger Schelin.

Till slut blev det ändå svensk förlust. Tyskland vände matchen och vann med 2-1 efter mål av Dzsenifer Marozsan och Alexandra Popp.

200 A-landskamper
Men trots förlusten lär landskampen vara en av de som Therese Sjögran minns bäst när hon väl summerar karriären. Den 37-åriga Rosengårdsanfallaren noterades nämligen för sin 200:e A-landskamp - nästan på dagen 17 år efter den första. Den 30 oktober 1997 gjorde hon sitt första inhopp i landslaget, på bortaplan mot USA.

- Det är häftigt att få spela 200, men det känns lite surt att sitta här och ha förlorat med tanke på hur vi spelade matchen och hur det kändes, säger Sjögran, som tillsammans med Lotta Schelin hyllades av den 6 823 personer starka publiken efter matchen.

Svenska fotbollförbundet valde på fotbollsgalan förra året att ge en bil till Anders Svensson när han blev den meste landslagsmannen på herrsidan med 148 landskamper, samtidigt som Sjögran helt blev utan pris. När hon nu passerade 200-strecket fick hon välja gåva helt själv. Det blev pengar till en resa.

- Den ska gå någonstans dit jag har aldrig har varit, så Sydamerika kanske, säger Sjögran, och betonar att gåvan var i samma storleksordning som den berömda bilen.

- Det känns som det får vara punkt nu. Nu har jag fått mitt och jag är jättenöjd.

 

Publicerad 2014-10-29 kl 19:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons