TV: Vad gör målvakten? - märkligt mål bakom Piteås seger

Damallsvenskan

Piteå tog överraskande seger hemma mot Hammarby, detta efter ett väldigt konstigt mål av Irma Helin. Hennes inlägg strax efter halvplan ställde den förre landslagsmålvakten Sofia Lundgren och gick direkt in i mål.

Piteå följde upp den överraskande och klara segern borta mot topplaget Eskilstuna, 3-0, med årets andra trepoängare i damallsvenskan i fotboll: 2-1 hemma mot Hammarby.

Irma Helin gjorde 1-0 för hemmalaget i den 13:e minuten, ett speciellt mål inte bara för att det var den 20-åriga mittfältarens första hittills i högsta serien. Helin kände sig inte helt okej och hade bett om byte när hon slog en långboll i djupled in i straffområdet. Ingen av de jagande spelarna nådde bollen, vilket helt ställde Hammarbys målvakt Sofia Lundgren som fick släppa den förbi sig. Två minuter senare lämnade Helin planen.

Piteå gjorde alla tre målen. I den 78:e minuten utökade Pauline Hammarlund till 2-0 och i den fjärde tilläggsminuten nickade Faith Ikidi bollen i eget mål.

Publicerad 2015-05-17 kl 17:49