POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
12å

Två landslagsspelare till Tyresö

Tyresö FF förstärker truppen med två spännande landslagsspelare, U23-forwarden Emma Stålhammar och turkiska innermittfältaren Aylin Yaren, båda från LdB FC Malmö.

De beräknas vara spelklara till Tyresös match mot Eskilstuna United den 5/8 på Bollmoravallen.

Emma Stålhammar är bofast som forward i det svenska U23-laget. Tyresö FF har studerat henne under en period, både i LdB FC där hon har startat ett flertal matcher i Damllsvenskan i år likväl som i landslaget.
- Emma är just nu på lån men Tyresös för diskussioner med Emma och LdB om säsongen 2009. Tyresö är intresserade att erbjuda Emma en helhetslösning innefattandes både arbete och bostad. Utlåningen blir ett bra sätt att lära känna varandra och därefter ta beslut under hösten, säger TFFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.
- Emma är ung men ändå rutinerad och har de egenskaper vi vill förstärka truppen med. Hon är en fysiskt stark spelare (176 cm), mycket snabb, har bra spelförståelse och är en vass målskytt. Emma föredrar att gå i djupled men agerar till och från även target-spelare och är en spelare som tar ansvar och ställer krav både på sig själv och sin omgivning. Precis vad vi vill!

Tyresö har även under en tid letat efter en innermittfältare bredvid Azra Durakovic och har nu hittat en kanonförstärkning i Aylin Yaren .
- Aylin är 19 år och kan ses som en typisk nummer 10 med kanske det bästa passningsspelet i LdB FC:s trupp. Då Tyresö gillar att spela ett snabbt passningsspel med bollen på marken känns Aylin perfekt bredvid vår egen mittfältsmotor Azra. Vidare kan sägas att Aylin har en mycket bra teknik och är riktigt snabb, tillägger Hans Löfgren.
- Tekniskt har hon slagit franska landslagsstjärnan Frank Ribery i olika teknikmoment! Då Aylin dessutom är vänsterfotad har vi även möjlighet att använda henne på vänster mittfältet och i fasta situationer där hon har spetskvalité. Aylin blev för en kort tid sedan utsedd till bästa spelare då hon representerade Turkiet i en internationell turnering för A-lag. Aylin har BFC Meteor Berlin som moderklubb och pratar engelska.

Tyresö gick in i seriespelet i år med två spelare kort vilket berodde på att de två spelare vi verkligen ville ha inte var eller blev tillgängliga av olika anledningar. Tanken var då att klara sig under säsongen på befintlig trupp och förstärka under sommaren till höstsäsongen. Tanken var också att ge alla i truppen chansen att visa upp sig både i träningsmatcher och seriespel och därmed visa tränarduon vilka som skall ha speltid.

Tyvärr kom ju sedan Elin Häréns korsbandsskada, Hanna Carlssons utdragna rehabilitering (tillbaks nu), Jennifer Egelryds fotskada i andra omgången som höll henne borta till sista omgången, Cecilia Landgrens knäskada (tillbaks nu) och Lisa Klingas benskada som gjorde att Lisa missade hälften av matcherna (tillbaks nu). Lägger man sedan till sjukdomar i laget i inledningen samt som vanligt lite avstängningar förstår man att konkurrensen och alternativen har varit för få. I slutet på säsongen meddelade också Viktoria "Pippi" Sahlsten att hon vill varva ner och kliva av om vi hittade någon ersättare. "Pippi" som varit en av lagets viktigaste och bästa spelare under några år satte som vanligt laget främst.

Lösningen på detta blev att förstärka med Petronella Ekroth från Linköping och lagkapten i U19-landslaget. Petronella spelade två av de sista tre matcherna (Vasalund och Gideonsberg) och gjorde det mycket bra. I och med dagens båda nyförvärv Emma Stålhammar och Aylin Yaren kombinerat med att alla utom Elin Härén nu är i träning känns hösten mycket spännande.

De båda övergångarna för Emma Stålhammar och Aylin Yaren är inledningen på ett långsiktigt samarbete mellan Tyresö FF och LdB FC i syfte att stärka båda föreningarnas position på den svenska damfotbollsmarknaden. Samarbetet gäller områden som spelare, sociala projekt, träningsupplägg, medicinska frågor, träningsmatcher likväl som kompetensutbyte rent generellt.

De första kontakterna togs i år i april och har därefter blivit tightare och tightare varför föreningarna nu väljer att berätta officiellt om samarbetet.

- För mig som fotbollsansvarig i Tyresö FF har samarbetet redan varit fantastiskt positivt även om jag inte vill berätta några konkreta detaljer. LdB FC är idag en av de tre ledande föreningarna inom svensk damfotboll med ännu större ambitioner och vårt sätt att jobba är redan nu nästan identiskt. På spelarsidan har de mycket bra koll både i Sverige och internationellt och har varit öppna med denna information, berättar Hans Löfgren.
- Ett intressant exempel kan vara att LdB FC och Tyresö FF värvar spelare gemensamt där tanken kan vara att spelaren spelar det första året spelar i Tyresö FF i syfte att kvalificera sig för en plats i LdB FC-truppen till året efter. LdB FC har definitivt imponerat på mig men även gett mig extra motivation att lyckas ta nästa steg.

- LdB FC ser samarbetet med Tyresö FF som en viktig del i strävan att fortsätta gå i spetsen i utvecklingen av svensk damfotboll. Att skapa möjligheter för den enskilda spelaren att kunna utvecklas så maximalt som möjligt, är den viktigaste förutsättningen för att spelaren ska kunna nå riktigt långt, säger LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
- Tyresö FF är mycket målmedvetna att nå sina mål och jobbar hårt och engagerat för att hela tiden bli bättre. På många sätt arbetar klubbarna redan idag likvärdigt i sina försök att hitta bra lösningar för respektive spelare gällandes fotboll, boende, utbildning och så vidare. I båda föreningarna strävas det efter att skapa optimala förutsättningar för den enskilde spelaren att nå maximal utveckling på alla plan. LdB FC ligger långt framme vad gäller spelartrupp, scouting, medicinskt team och liknande områden, men ser i samarbetet med Tyresö FF möjligheter att ta del av kunskap och erfarenhet som ytterligare kan hjälpa oss i vår strävan framåt. Tyresö FF är mycket framgångsrika i sitt sponsors arbete, att skapa attraktivitet till laget, fantastisk ungdomsverksamhet och har imponerandes publiksiffror för att vara i Norrettan, avslutar tränare Jörgen Petersson tillsammans med LdB FCs ordförande Maria Ivarsson.

Publicerad 2008-07-27 kl 20:10

DAM

"Måste lära sig handskas med konkurrens"

Kan petas efter storsegern - ingen målvakt ska känna sig given

Visa fler

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto