Två mål av Caroline Seger i VM-kvalet

Dam

Sverige vann helt ohotat VM-kvalmatchen i Baku på lördagen mot Azerbajdzjan med 3-0 (1-0).

- Vårt bollinnehav var närmare 80-20 än 70-30, beskriver förbundskapten Thomas Dennerby.
- I andra halvlek var hemmalaget inte inne på vår tredjedel av planhalvan. Ett försök till instick var det närmaste man kom.

Caroline Seger nickade in 1-0 i 39:e minuten efter en frispark mot bortre stolpen.

Lotta Schelin blev berövad ett mål. När hon höll på att rulla in bollen i tomt mål blåste domaren av för skada på målvakten.
Lotta glimtade till då och då. Utslaget över hela matchen var Caroline Seger och Jessica Landström de mest framträdande i laget.

Det blev som Thomas Dennerby förutsett inlägg som dyrkade upp Azerbajdzjans försvar som gjorde det trångt med nästan alla spelarna som försvarare.

2-0 kom en kvart in på andra halvlek genom Jessica Landström som fick en passning på fötterna av Caroline Seger och avslutade med ett skott från dyrgt 20 meter.
I 88:e minuten gjorde Caroline Seger själv 3-0 efter målvaktsretur.
Alla svenska spelare återvänder skadefria från matchen.
Publicerad 2009-10-24 kl 14:27