POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
11å

Tyresö FF lockar Sport Campus Sweden

Genom Sport Campus Sweden kan Tyresö FF erbjuda sin spelare utbildningar i världsklass kombinerat med elitfotboll.

Basen i utbildningen är ett koncept som går under namnet Sport Campus Sweden. Det startades av Haninge kommun och idag finns ett 40-tal framgångsrika elitidrottare knutna till projektet. Tyresö FF har under flera år haft ett bra stöd från Tyresö kommun som varit mycket aktiv i att ansluta kommunen till Sport Campus Sweden. Det innebär att Tyresö FF är exklusiv vad gäller damfotboll att kunna erbjuda detta upplägg till ett antal utvalda spelare. Bland andra deltagande idrottsförbund finns orientering, friidrott, simning, kanot, cykel, brottning, golf och boxning.
- Det unika upplägget ger spelaren möjligheten att hitta sin egen kombination vad gäller utbildningar i världsklass kombinerat med elitfotboll, säger TFFs sportchef Hans Löfgren.

Berit Assarsson, kommunstyrelsens ordförande i Tyresö kommenterar projektet.
- Vi i Tyresö vill förstärka vår position som en framgångsrik idrottskommun - i detta ligger att ha framgångsrika idrottsklubbar och idrottare. Därför är jag idag glad att kunna konstatera att vi i vår kommun med samarbetet inom Sport Campus Sweden kan bidra till att stärka framgångsrika föreningar inom lagidrotten såsom Tyresö FF. Med satsningen kommer det att finnas en röd tråd för tjejer som går in på våra idrottslinjer på Tyresö Gymnasium där de därefter direkt kan fortsätta med högskolestudier samtidigt som man kan fortsätta att satsa på elitidrott. De politiska partierna har enats i frågan och ett definitivt beslut skall tas av kommunstyrelsen den 28 oktober.

Runt spelarens elitsatsning på fotboll i Tyresö FF erbjuds via Sport Campus Sweden bra träningsanläggningar, regelbundna fystester och återkommande medicinska kontroller. Ett expertteam bestående av näringslära, naprapat, chiropraktor, kinesiologi och läkare på Karolinska Institutet står också till spelarens förfogande.

Utbildningen baseras på ett samarbete med tre högskolor, KTH-skolan för Teknik och hälsa, Södertörns högskola samt Karolinska Institutet. Inom kort har man stora förhoppningar på att även Stockholms Universitet skall anslutas till projektet.

Publicerad 2008-10-21 kl 13:31

DAM

"Rätt sätt att göra det på"

Svenskt jubel efter engelsk ligatitel

Visa fler

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto