Tyresö har klarat kontraktet

Dam

Tyresö FF säkrade i och med söndagens seger över Alvik på bortlan fortsatt spel i Norrettan även 2009. Segersiffrorna skrevs till 0-2 efter mål av Skåneduon Lina Larsson och Jenny Engwall.

Tyresö FF säkrade i och med söndagens seger över Alvik på bortlan fortsatt spel i Norrettan även 2009. Segersiffrorna skrevs till 0-2 efter mål av Skåneduon Lina Larsson och Jenny Engwall.Alvik är bättre än vad tabellen visar och har på hemmaplan bl.a. spelat oavgjort mot Eskilstuna United, uddamålsförluster har det blivit mot Danmark, Sundsvall, Piteå, Vasalund och BK30. Till detta kan läggas två vinster nu i slutet mot Bollstanäs och Sundsvall så en del av TFFs fokus i veckan var på att inte underskatta motståndarna. En viss oro dessutom då Azra Durakovic var avstängd efter tre gula kort.

Azra ersattes Hellen Note-Brock som kommer från Tyskland och hamnade i Tyresö via Hammarby IF. Hellen har nu tillbringat en månad med laget och blir bättre och bättre för varje vecka.

- Jag är glad över att vi gav Hellen tid att växa in i laget och idag var hon lagets bästa spelare i första halvlek. En mycket bollbegåvad spelare som visar stor ödmjukhet inför uppgiften och jobbar stenhårt varje träning, säger TFFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.

Tyresö tog ledningen efter 10 minuter via Lina Larsson. Från 25 meter drog hon iväg ett stenhårt långskott som via ribbans underkant studsade ner på mållinjen och upp i krysset. Ett riktigt klassmål och dessutom ingen slump då Lina gjort flera liknande mål i år. Med Lina gäller samma sak som Hellen, hon har verkligen utvecklats sedan hon kom till Tyresö FF från Husie IF.
2-0 hade även det tydlig Skåne -profil då Jenny Engwall tryckte upp bollen i nättaket efter Lisa Klingas inlägg från höger som Jennifer skarvade vidare till Engwall på bortre stolpen. Även detta var ett klassmål av mycket högt snitt där Engwalls avslut var perfekt! Målet kom efter 30 minuter och blev halvtidsresultat men innan halvtidsvilan fick Tyresö Hanna Carlssons mål som kunde gett 0-3 bortdömt.
I första halvlek skapade Alvik några farliga avslutslägen.

Tyresö tog tag i taktpinnen direkt i andra halvlek och under de första 20 minuterna skapades 4-5 bra målchanser utan att man lyckades punktera matchen. Alvik stack även i denna halvlek upp i ett antal anfall.
Samtliga i Tyresös lag får beröm av tränarna och Jenny Engwall blev utsedd till matchens lirare av Alviks organisation.

- Efter en säsong som verkligen har varit upp och ner kan vi just nu konstatera två saker. För det första riktigt skönt att vi tagit oss samman och presterat bra fotboll med mycket bättre resultat än under hösten och att kontraktet nu är klart. När det behövdes som mest lyckades vi på olika sätt få viktiga detaljer på plats. Under hösten vinster mot United, Vasalund, BK30, Gävle och Alvik. Förluster mot Piteå, Bollstanäs och Älvsjö samt oavgjort mot Gideonsberg innebär 16 av 24 poäng. Klart bättre än under våren och med mersmak till fler poäng i samtliga matcher.
För det andra har vi lärt oss oerhört mycket detta året både vad gäller oss själva och våra konkurrenter vilket kommer vara ytterst värdefullt till nästa säsong, avrundar Hans Löfgren.

Nu närmast väntar på lördag match mot Danmark hemma på Bollmoravallen och helgen därefter avslutar laget borta mot Sundsvall.
Publicerad 2008-10-05 kl 18:50