Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tyresö i CL-kvart - men kan gå i konkurs: "Vi kommer att ansöka om rekonstruktion"

Foto: Scanpix.

Miljoner i skatteskulder och uteblivna intäkter.

Framtiden är mörk för Tyresö.

– Vi kommer att ansöka om rekonstruktion för att undvika konkurs, säger ordförande Hans Lindberg till Expressen.

Tyresös allsvenska fotbollslag kan vara på väg mot konkurs. 2013 flyttade Tyresö FF damlaget till idrottsbolaget Tyresö Fotboll AB (TFAB), och det framgångrika damlaget har alltså sin egen ekonomi.

Det bolaget har nu 1 483 210 kronor i skuld till Skatteverket, skriver mittityreso.se.

Den äldsta skulden hos Skatteverket förföll den 12 februari och kan bli ytterligare ett ärende för Kronofogden. Redan sedan tidigare har Kronofogden krävt TFAB på knappt 840 000 kronor som skulle ha betalats in senast den 17 februari.

I ett försök att få bolaget på fötter ansökte TFAB om ett kommunalt engångsanslag på 2,7 miljoner kronor. På kommunstyrelsens extrainsatta möte förra måndagen beslutades enhälligt att avvisa ansökan.

- Det är tråkigt eftersom vi anser att vi behöver hjälp, säger TFAB:s ordförande Hans Lindberg.

Enligt Lindberg beror problemen på uteblivna sponsorintäkter och kostnaderna för bygget av en ny läktare på Tyresövallen.

Rekonstruktion

Kommunen anlitade en revisionsbyrå för att granska TFAB:s ekonomi innan beslutet om eventuell ekonomisk hjälp skulle fattas. Den granskningen är sekretessbelagd.

Mitt i Tyresö skriver att man har uppgifter från flera håll att skulderna uppgår till fem miljoner kronor. Och till Expressen säger Hans Lindberg att man kommer att ansöka om en rekonstruktion. Men han vill inte bekräfta beloppet för Mitt i.

Tyresö har redan sin elitlicens för den kommande säsongen, och kommer att få fortsätta spela i damallsvenskan och Champions League.

- Vi ger oss själva tid att lösa den här situationen, och vi ska jobba hårt för att se till att vi är skuldfria så snart som möjligt, säger Lindberg.

Drabbade landslagsspelare

För Tyresöspelarna Lisa Dahlkvist och Linda Sembrant kommer inte nyheten om klubbens ekonomi som en överraskning.

Båda är med landslaget i Portugal för Algarve Cup som startar på torsdag, och Tyresö informerade dem innan de åkte från Sverige.

- Vi hoppas att allt ordnar sig och det går inte att gå omkring och oroa sig. Då blir det från vår sida fokus på fel grejor. Det går inte att tänka på detta varje sekund och minut, förklarar Dahlkvist för expressen.se.

Publicerad 2014-03-03 kl 22:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons