POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

Tyresö ödesdag - semifinalen i CL avgör allt

Foto: SCANPIX

Förlust och sagan är slut.

Seger ger hoppet åter till krisdrabbade Tyresö.

Söndagens semifinal i Champions League avgör allt.

Det är nära att Tony Gustavssons Tyresö ska ta sig till Champions League-final i fotboll. Men också lika nära att det är sista matchen med gänget för tre av klubbens världsstjärnor. Christen Press, Meghan Klingenberg och Whitney Eggen spelar bara i Tyresö så länge laget är kvar i Champions League.

Veronica Boquetes kontrakt går ut i juni, men hon har tillåtelse att lämna tidigare om hon hittar en ny klubb.

Tyresö är visserligen favorit mot Birmingham i söndagens semifinal, men man har bara med sig 0—0 från den första matchen i England. Och skulle gästerna skrälla förändras Tyresös fotbollsverksamhet i samma ögonblick som domaren blåser av matchen.

- Så är det ju. Det är tre startspelare som försvinner, säger Tony Gustavsson.

Men Gustavsson, som för tillfället verkar vara såväl tränare som sportchef och talesman, är inte oroad. Hans lag ska vinna matchen, och de kommer att göra mål.

- Vår resa hittills i Champions League har varit att vi håller nollan borta och gör många mål hemma.

Att Tyresö börjat damallsvenskan med två raka förluster oroar inte så mycket.

- Vi har vilat våra bästa spelare. Av två anledningar. Vi måste bygga för framtiden och vi måste också ge toppspelarna chansen att komma så väl förberedda som möjligt på söndag. De har haft ett tufft schema med landskamper och några har också varit skadade.

Seger ger 2,3 miljoner

Tyresö Fotboll AB genomgår för tillfället en rekonstruktion, den 5 juni kommer beskedet om den ekonomiska upprensningen lyckas eller ej. Ett avancemang till CL-final i Lissabon den 22 maj betyder att det äntligen kommer in pengar. Seger där ger 2,3 miljoner kronor — förlust betyder 1,8 miljoner.

- Det är betydligt mycket mer pengar för en final än en semifinal, säger klubbens ordförande Hans Lindberg.

Ett aber för Tyresö är att flera toppspelare har klausuler som lovar dem stora pengar vid framgång i CL. Rekonstruktören Hans Ödén på Ackordcentralen vill inte säga hur mycket men medger att det finns sådana krav.

- Men inte på miljonbelopp som kanske nämnts på andra ställen, säger Ödén.

Diffust projekt i Afrika

Går Tyresö i konkurs stannar utbetalningarna vid som mest fyra basbelopp per spelare, överlever bolaget ska berörda ha ut alla sina pengar. Då står hoppet till att Tyresö får pengar från sitt än så länge något diffusa Afrika-projekt.

- Där rullar det på, men jag kan inte säga så mycket mer, säger Hans Lindberg.

Lindberg hoppas också på ett sexsiffrigt belopp i vinst på helgens match mot Birmingham. Tyresö tar 240 kronor för de bästa biljetterna och räknar med att det kan komma ett par tusen åskådare.

Publicerad 2014-04-25 kl 15:36

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå