Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Tyresös konkurshot: "Krävs en avsevärd sänkning av lönerna"

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Caroline Seger, Tyresö

Tyresö klarar sig än så länge från konkurs - och får istället gå in i rekonstruktion.

Men det skulle kräva rejäla hugg i lönebudgeten för det stjärntäta laget.

– Det krävs en avsevärd sänkning av lönerna för att det ska gå runt, säger rekonstruktören Hans Ödén till Fotbollskanalen.

Först rapporterade SVT att Tingsrätten i Nacka hade beslutat att försätta Tyresö Fotboll AB i konkurs. Orsaken var att den största fordringsägaren Skatteverket inte vill bevilja en rekonstruktion.

Strax därefter rapporterade TT att  Skatteverket har ändrat sin inställning och tillstyrker nu en fortsatt rekonstruktion. Därmed skulle Tyresö undvika kunna undvika en konkurs, enligt rekonstruktören Hans Ödén vid Ackordcentralen.

Men ändrade sig sedan då Tyresös ordförande Hans Lindberg berättade om ett biståndsprojekt med ett land i Afrika som kan ge cirka 4 miljoner kronor om året i tre år.

- Det är bättre att få fullt betalt än att inte få något alls, säger Göran Källqvist, Skatteverkets processförare, till TT.

- Om det kan komma in vid sidan av en normal budget så kan Skatteverket kanske tänka sig ett moratorieackord, att de betalar av skulden efter en avbetalningsplan.

Hotet om konkurs är dock inte bortblåst om Nacka Tingsrätt godkänner fortsatt rekonstruktion för fotbollsklubben.

- Ska rekonstruktion fortgå får klubben jobba fram ett förslag om de kan betala eller inte. Kan de betala, så okej, låt komma till ett ackordsförslag där det står att de kan betala över en viss tid. Om de inte kan betala så får de komma fram med något annat. För Skatteverket kommer ändå säga nej till det ackord där vi ska avskriva fordran, säger Källqvist.

- Vi ska göra en allsidig bedömning. Men om det är som de säger att de ska ha fotbollsspelare i världsklass i laget, och inte har intäkter — då funkar det ju inte.

Vad händer om de inte kan betala?

- Då får vi borgenärer säga ja eller nej... och de vet ju redan vårt svar, säger Göran Källqvist.

 

Tyresö Fotboll AB bildades 2013 och i bolaget finns det damallsvenska laget. Bolaget har snabbt dragit på sig stora skulder. Beslut i Nacka Tingsrätt meddelas klockan 15.

Tyresö tog SM-guld 2012 och blev tvåa i damallsvenskan bakom LdB Malmö förra året.

Tyresö var det enda svenska laget som var kvar i Champions League. På söndagen möter de österrikiska Neulengbach i kvartsfinal.

Tyresö har skulder på nära åtta miljoner kronor.

Publicerad 2014-03-20 kl 10:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons