POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

Tyresös rekonstruktion förlängs inte

Foto: Scanpix

Tyresö Fotboll AB får inte sin företagsrekonstruktion förlängd i tre månader, som idrottsbolaget begärt.

Nacka tingsrätt beslöt på tisdagen att rekonstruktionen ska upphöra för att man bedömer att företagsrekonstruktionen är alltför allmänt hållen för att lyckas. Därmed lär Tyresö Fotboll AB vara på väg mot konkurs.

Beslutet i sig innebär inte att Tyresö Fotboll AB sätts i konkurs. Det är företaget eller någon som har en fordran hos bolaget som ansöker om konkurs.

Staten motsatte sig en förlängning av rekonstruktionen. Eftersom skatteverket är den största fordringsägaren, har mer än 40 procent av fordringarna, skulle staten kunna stoppa ett ackordsförslag i ett senare skede av rekonstruktionen.

Tingsrätten skriver i sitt beslut att Tyresös begäran om förlängning av rekonstruktionen var för allmänt hållen, att det bland annat inte framgår vad som avses med projektet som idrottsbolaget angett ska ge nettoinkomster på 4 miljoner kronor om året handlar om. Det har "inte redovisats vilka resurser, till exempel penningmedel och personal, som bolaget kan antas behöva för att genomföra projektet", skriver tingsrätten.

Tyresö har hävdat att det finns en avsiktsförklaring med en afrikansk stat, men har inte avslöjat mer än så.

Tyresö drog sig ur damallsvenskan i förra veckan, eftersom klubben varken hade råd eller tillräckligt många seniorspelare för att fullfölja säsongen. Alla vårens resultat ströks. Svenska fotbollförbundet har också fråntagit laget elitlicensen för nästa år.

När Tyresö Fotboll AB går i konkurs övergår spelrätten till moderföreningen Tyresö FF. Det är oklart i vilken division som ett eventuellt Tyresö FF-damlag kommer att spela nästa år.

Det var inte enbart den största fordringsägaren skatteverket som motsatte sig en förlängning av rekonstruktionen. Rekonstruktören Hans Ödén gjorde det också.

- Jag har yttrat mig som rekonstruktör och jag har inte tillstyrkt ansökan om förlängning och då har inte skatteverket heller gjort det, säger Ödén till Radiosporten.

Publicerad 2014-06-10 kl 15:11

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå