Uddamålen på Piteås sida

Dam

Piteå IF tog sin tredje uddamålsseger i rad när Tyresö FF besegrades med 2-1 (1-1) i Norrettan.

Gästerna fick en önskestart med mål efter bara 6 minuter genom ett jätteskott av Jennifer Egelryd.
Kvitteringen kom på straff sedan Kim Bonilla blivit krokad i skottögonblicket. Mari Lundqvist satte straffen efter knappt en halvtimmes spel.

Piteå hade ett övertag som förstärktes i andra halvlek. Då var det Tyresös målvakt Veronica Arneflod som höll sitt lag kvar i matchen. Hon var klart bäst i laget.
Tyresö kom till Tyresö utan flera viktiga spelare som fick stanna hemma för att kurera förkylningar.

Det ser ut som om TFF med LdB FCs goda vilja får behålla lånet av Aylin Yaren säsongen ut. Klart är emellertid att Lina Rehov från LdB FC skrivit på för Tyresö och blir spelklar till nästa match.

Piteås segermål efter 68 minuter gjordes av Kim Bonilla efter framspel från Marisa Brown.
- När vi fick fast bollen spelade vi ett riktigt bra mittfältsspel och där var Marisa med sin bollkänsla mycket nyttig, säger PIFs tränare Håkan Norberg.
Tyresö var trots det spelmässiga underläget bara ett rungande stolpskott från poäng i slutet av matchen. Jennifer Egelryd var det som avlossade.
Publicerad 2008-08-31 kl 16:30