Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

UIK:s klubbdirektör ska snåla in

Nu börjar man på ny kula uppe i Umeå. Andrée Jeglertz är löst ifrån sin anställning och man har hittat en ny tränare. Men det är dags att börja snåla in för att hitta balans i räkenskaperna.

Umeå IK som gick back 2008 kommer att hålla hårt i slantarna under 2009.
– Ja, det är en snål klubbdirektör som Umeå fått. Nej, skämt åsido det gäller att skapa balans och fjolåret som var ett minusår, trots alla framgångar, gör det nödvändigt att bromsa in och se över verksamheten speciellt som vi nu står i en lågkonjunktur, säger Britta Åkerlund, UIK:s klubbdirektör.

Ni har efter en del turer under december månad äntligen fått klart med en ny tränare, Mika Sankala?
–Vi är fantastiskt glada över att tränarfrågan är löst och att vi lyckats knyta Mika Sankala till oss. Vi har träffat flera tränare men när Mika kom hit och pratade så kändes det som om man hittat ena delen av ett blixtlås. Vad vi än pratade om så fyllde vi i varandra mycket väl och Mikas tankar kring hur fotboll ska spelas och hur spelare kan utvecklas stämmer väl överens med Umeå IK:s ambitioner.

Vilka förhållande gäller för Mika?
-Han blir förstås heltidsanställd som tränare men med den kompetens han har kommer han också att bidra till sin egen lön genom att hålla föredrag och ha en del undervisning.

Hur löste det sig mellan Umeå och Djurgården gällande förre tränaren André Jeglertz?
-Djurgården hade inget formell skyldighet att betala något för Andrée, det är ju arbetstagaren Andrée som bryter med sin arbetsgivare. Men vi har hela tiden varit överens med Andrée och Djurgården har betalat oss en del pengar som en slags kompensation. Den affären är klar och det känns skönt att kunna gå vidare.

Hur mycket pengar handlar det om?
-Det kan jag inte avslöja men om det i Qvidings fall, gällande Zoran Lukic, pratades om mellan 0-1 miljon, kan jag säga att för Umeås del handlade det om mellan 0-200 000 kr.

Publicerad 2009-01-19 kl 08:45
Annons
Annons
Annons