Umeå behåller försprånget

Dam

Umeå IK fick jobba hårt för att säkra tre poäng mot Linköpings FC i det Damallsvenska mötet på Gamliavallen.

Mika Sankala Umeås tränare tyckte att segern med 2-1 var rättvis.
-Linköping var bättre i de inledande 30 minuterna och vi fick jobba hårt för att komma in i matchen.

Matchen bjöd inte på mycket skönspel i inledningen?
-Nej, det bli lätt så när det står mycket på spel och man har två lag som är jämnbördiga, säger Mika.

Ramona Bachmann låg bakom många av era farligheter och lyckades också göra ett mål, det viktiga 1-0 målet i den 41:a minuten.
-Det stämmer och Ramona är alltid farlig.Med sin snabbhet och teknik oroar hon motståndarförsvaret hela tiden. Men vi har också ett bra försvar och Emma Berglund som ersatte Karolina Westberg i dagens match gjorde det lysande. I slutet av matchen när Linköping pressade på för att kvittera blev det lite darrigt men så blir det lätt i såna situationer.

Vad oroade mest med Linköpings spel?
-Dom är farliga på fasta situationer men i övrigt klarade våra backar att hålla landslagsspelarna Kosovare Asllani och Jessica Landström under kontroll. Deras målvakt Sofia Lundgren var bra. Hon såg till att vi inte gjorde fler mål på dom, erkänner Mika.
Publicerad 2009-06-07 kl 20:09