Umeå föll i Uefa Womens Cup

Dam

Umeå IK förlorade den första semifinalen i Uefa Womens cup mot ryska Zvezda med 0-2.
-De får en sanslös straff i nionde minuten och vi får uppförsbacke direkt, säger UIK:s klubbdirektör Britta Åkerlund.

Britta Åkerlund har sin analys av matchen klar. Efter en försiktig inledning tog Umeå över matchen 15-20 minuter in i första halvlek - dominerade spelet och hade merparten av chanserna men var för uddlöst framåt och för många skott gick över ribban.
Z
vezdas ledningsmål, Natalja Zintjenkos straffmål, präglade naturligtvis matchen.
-En sanslös straff. Anna Paulsson driver bollen när ryskan faller över sina egna ben, säger klubbdirektören.

Efter den kallduschen kämpade sig Umeå alltså in i matchen, tog över och hade flertalet chanser att kvittera.
-Hanna (Ljungberg) slet bra på mitten men vi fick dålig utdelning framåt. Vi fick inte till den rätta touchen på inläggen och i avsluten.

Bakåt vill Åkerlund lyfta fram Karolina Westberg och Emma Berglund, som bland annat fick kämpa för att hänga med den snabba Valentina Savtjenkova. Och strax efter halvtidspausen var det just Savtjenkova som rann igenom och med ett snyggt inlägg serverade Vera Djetel till 2-0.

Savtjenkova blev senare utvisad men trots en spelare mer på plan lyckades inte UIK nå en reducering.

Vad tror du om returen?
-Jag tror vi litar mer på vårt eget spel hemma på vår konstgräsplan och gör vi 3-0 så vinner vi. Men de var giftiga i sina kontringar och vi får inte släppa igenom dem, säger Britta Åkerlund.