Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeå förlorade utan Marta

I år kan det bli skifte på fotbollens damtron.
Linköping besegrade Umeå på bortaplan med 1-0 i supercupen och kan göra det igen i allsvenskan.
-Vi får se. Vi är två jämna lag och dagsformen kommer att avgöra väldigt mycket, säger Linköpings vassa anfallare Jessica Landström.

Försäsongen har varit jobbig för Linköpings landslagsforward.

Först en knäoperation som tog sin tid att komma tillbaka ifrån, sedan en lårkaka under Algarve cup. Men i supercupen på en snöinramad Gammliavallen i Umeå var 24-åringen tillbaka som förut, stark och genombrottsfarlig.

I den 37:e minuten var det Jessica Landström som med en nick avgjorde prestigematchen, framspelad av lagets pigga danska nyförvärv Julie Rydahl Bukh.
-Har ju haft lite småskavanker men känner mig i bra form, även om jag var lite tung i benen. Fast det kommer säkert att lätta på de två veckor vi har kvar tills allsvenskan startar, säger hon. Linköping saknade långtidsskadade Josefin Öqvist och började med en krasslig Kosovare Asllani på bänken. Ändå tog laget greppet om händelserna direkt. Man rullade boll bra på mitten och var väldigt täta i backlinjen.

Inga svåra prov

Men några svårare prov sattes varken försvaret eller nya målvakten Sofia Lundgren inte på. Umeå ser ut att få det tufft efter förlusten av Marta. De senaste årens dominanter var sällsynt tama och tandlösa i den här matchen, även om de möjligen är en aning ursäktade av att de kom tillbaka från sitt träningsläger och värmen i Turkiet till kyliga

Umeå dagen innan matchen.

Utan Marta hade Umeå inget vapen för att ta sig igenom Linköpings försvarsmur.

-Fast jag vet inte om man tänkte så mycket på att hon inte var med. Umeå är ett bra lag även utan Marta, säger Sofia Lundgren, som nu fick hålla nollan mot sitt gamla lag.

Medan Umeå begår sin allsvenska premiär redan på onsdag mot Kif Örebro har Linköping ytterligare ett par veckor på sig att vässa formen.
-Vi ska jobba på passningsspelet och få bort försäsongsslarvet. Tajmingen och skärpan i allting kommer också att sitta lite bättre till premiären, säger Jessica Landström.

Publicerad 2009-03-22 kl 15:54
Annons
Annons
Annons