Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeå IK har stängt dörren för Marta

Två dagar efter att LdB FC i Malmö drog tillbaka sitt bud till Marta sätter även Umeå IK punkt och nu är Marta definitivt avförd från spelartruppen 2009.

Umeå IK skriver i ett pressmeddelande följande:

“Den 5 december lämnade Umeå IK återigen ett kontraktsförslag till Fabiano Farah som han besvarade två dagar senare med att han skulle återkomma med kommentarer veckan därpå. Därvid har det stannat. Detta ointresse att diskutera med Martas arbetsgivare de senaste fem åren gör att Umeå IK nu väljer att sätta punkt för denna mycket långdragna historia.

Det har varit fem otroliga säsonger med Marta i Umeå IK:s färger. Marta kom till Umeå med höga förväntningar på sig och har både infriat och vida överträffat dessa. Omgiven av fantastiska lagkamrater och en stark organisation har Marta utvecklats till världens ojämförligt bästa kvinnliga fotbollsspelare. Trots sin särklassiga ställning som fotbollsspelare har Marta ändå alltid värnat om laget och sina lagkamrater. Alla stjärnor har ett starkt ego men Marta har aldrig låtit egot bli starkare än laget och lagandan.

Umeå IK och damfotbollen i Sverige mister sin starkast lysande stjärna. Vi kommer att sakna henne, inte bara som fotbollsspelare utan också som den härliga människa hon är. Allt det bästa önskar vi henne vart hon än sätter ner sin fotbollssko”.

Den 22 december skrev damfotboll.com att det redan existerade ett s k letter of intend mellan Martas agent Fabiano Farah och Los Angeles Sol. Ett näst intill bindande avtal utan att kallas kontrakt som bara kan brytas av ett ännu högre anbud.
Något sådant kom inte.
Allt talar också för vår uppgift om officellt tillkännagivande av klubbyte sker vid FIFA-galan i Zürich den 12 januari
Hur mycket Marta får för sin namnteckning med Los Angeles Sol lär dock inte bli officiellt. Enbart sponsorkontrakt sägs tangera 20 milj kr och lönen som spelare c:a 1,8 milj kr tre år framåt. Villa och bil lär också ingå.

Det står en tom lägenhet i Umeå som väntar på att tömmas...

Publicerad 2009-01-07 kl 11:45
Annons
Annons
Annons