POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Umeå IK kopplade greppet igen

Litet ironiskt att en före detta Malmö-spelare, numera lagkapten i Umeå IK sänkte LdB FC med en praktnick. Karolina Westberg avgjorde seriefinalen i Malmö med sin 2-1-nick.


Ingen tvekan om att det var Damallsvenskans två bästa lag som stod emot varandra.
Det gavs små utrymmen för passningsmottagarna att komma vidare även om passningarna satt precisare än i de flesta matcher.
LdB FC började bäst och i synnrhet duellerna på vänsterkanterna mellan LdB FCs Pavlina Scasna och Umeå IKs back Anna Paulson var intensiva.
Umeå IK frestade LdB FCs vänsterförsvar där i synnerhet Madelaine Edlund och Johanna Rasmussen utmanade Nera Smajic, som senare i matchen fick en lårkaka och måste utgå i halvtid.
- Jag erkänner att vi var rätt osäkra i början och det togen kvart innan jag kände att vi var inne i matchen, säger UIKs tränare Mika Sankala.
UIKs ledningsmål kom ändå litet överraskande Johanna Rasmussen, en av lagets nyttigaste spelare, lyckades spela ut bollen från hörnflaggan till Lisa Dahlkvist som sköt matchens vackraste skott i Tine Cederkvists bortre kryss.
- Vi borde ha gjort mål på någon av våra chanser i början, säger LdB FCs tränare Jörgen Petersson och tänker på Linda Forsbergs lobb som Ulla-Karin Rönnlund hann upp en halv meter före mållinjen.
Therese Sjögran sköt ett välplacerat lågt skott som Ulla-Karin fick sträcka på sig i hela sin längd för att rädda till hörna.
Fem minuter före halvtid kvitterade Linda Forsberg efter att Renatas långboll gick precis över Elaine och "Foppa" kom fri.
Målet som avgjorde kom efter en vänsterhörna. Mami Yamaguchi lade den.
- Jag fick klockren träff med pannan, berättade Karolina Westberg efteråt.
En kvart före slut kom en kalldusch - en åskskur. Det blev en test Malmö ip:s nya konstgräs som klarade avrinningen. Det uppstod inga vattenpölar som inverkade på spelet.
- Men det kändes surt att förlora och Umeå borde fått en målchansutvisning när Manon Melis (inbytt) drogs omkull av Emelie Konradsson (också inbytt). Annars tycker jag att domare Linda Johannesson höll matchen på en bra nivå och visade känsla för att det var två topplag som möttes, säger Jörgen Petersson.

Publicerad 2009-05-26 kl 22:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå