Umeå IK räddade guldstriden

Dam

Umeå IK kvitterade två gånger och i sista minuten gjorde Anna Paulson segermålet 3-2 mot LdB FC, som därmed är borta ur guldstriden. Nu står den bara mellan Linköping och Umeå IK.

Pavlina Scasna gav LdB FC ledningen efter bara 6 minuter, en boll som seglade över UIK-målvakten Ulla-Karin Rönnlunds fingertoppar.
Lisa Dahlkvist touchade bollen med huvudet till 1-1 efter 18 minuter. Marta lade frisparken.

Hanna Ljungberg sköt efter en halvtimmes spel ett skott som LdB FC-målvakten Caroline Jönsson räddade via ribban.
I andra halvlek missade Hanna Ljungberg ett friläge, fick oren träff på bollen.
Några minuter senare återgav Manon Melis LdB FC efter en grov miss i Umeå-försvaret.
Inbytta Ramona Bachmann kvitterade till 2-2 efter en passning från Marta.
Anna Paulson gjorde segermålet efter en kalabalik framför LdB FC-målet där bollen till slut via en back letade sig över mållinjen

Publicerad 2008-09-17 kl 20:54