POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Umeå IK slår ur underläge

En ovanlig situation att Umeå IK slår ur underläge mot Linköpings FC på lördagen. - Men det var likadant mot LdB FC, bara vinna räknades om vi skulle ha chans till guldet, säger UIKs tränare Mika Sank

- Att vi lyckades vinna mot LdB FC Malmö tror jag härdade i synnerhet våra yngre spelare. De klarade av den svåra utmaningen och det har vi med oss till Linköping.

UIK är på plats i Linköping från fredag eftermiddag och hinner med ett träningspass.
- Det första med alla spelarna på plats efter tio dagar när de varit iväg på olika landslagsuppdrag. Vi hade inte setts förrän på flygplatsen i Umeå i morse. Linköping har förstås också haft flera spelare borta.

Det är ju inte så länge sedan Umeå IK och Linköpings FC möttes i cupfinalen, där UIK förlorade. Är det en fördel eller nackdel att ha färska minnen från den?
- Det är helt olika att spela cup- eller seriematch, så det tror jag inte spelar någon som helst roll, säger Mika Sankala.

Efter lördagens match reser UIK-gruppen till Stockholm.
- Eventuellt ser vi där matchen mellan Djurgården och Kopparbergs/Göteborg på söndagen. På måndagen flyger vi till Ryssland för match i UEFA Women´s League mot Rossiynka (några mil utanför Moskva) är hemma igen på torsdagen och möter sedan Piteå på lördagen, säger Mika Sankala och tillägger.
- Som alltid är den närmaste matchen den viktigaste.

Publicerad 2009-10-30 kl 16:36

DAM

Jalkerud aktuell för cuppremiären: "Vem vet?"

"Djurgården är alltid positiva till att ha Mia i truppen"

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå