POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Umeå IK visade var skåpet ska stå

En fantastisk publikfest. Umeå IK förlorade sitt eget publikrekord till Linköping men vann toppmatchen mot serieledarna med 4-1 (1-0).

å många som 9.413 har aldrig sett en seriematch i Sverige. Umeå IKs eget rekord är från 2004 mot Älvsjö. Då kom 8.907 till Gammliavallen. Det var fullt hus på Folkungavallen och de som kom sent kunde bara se delar av planen. LFC har verkligen växt ur den här arenan som känns mycket omodern.
På plan har Linköpings FC en bit upp till Umeå IKs nivå.
Under de första 20 minuterna såg LFC förstås ut som att komma dominera med djärva djupledspassningar som dock var litet för lösa i motsats till när UIK:orna satte fart på bollen.
Marta vann klart matchen i matchen mot Daniela i den mån man kan tala om match. Det var nära att vi fått se repris på Tomas Brolins frisparksmål från -94 när Marta lurade hemmaförsvaret och Johanna Rasmussen sprang bakom muren och Hedvig Lindahl lyckades tippa bollen över ribban.
Det dröjde bara ett par minuter, till den 32:a, när Marta lämnade Anna-Kaisa Rantanen bakom sig och fick iväg ett vänsterinlägg som Hanna Ljungberg timade perfekt och sköt i nästan öppet mål.
0-2 kom också från vänsterkanten. Den här gången bröt sig Marta förbi Charlotte Rohlin och hittade in med bollen till målskytten Johanna Rasmussen. Hon fick för övrigt tidigt ersätta Ramona Bachmann.
0-3 var en bjudning av LFC-backen Marie-Louise Skålberg som tappade bollen till Marta. Hon var inte sen att skaffa sig fritt skottfält.
Linköpingsförsvaret stannade upp i avvaktan på avblåsning för hands när Madelaine Edlund fullföljde med 4-0. Någon avblåsning kom inte från domare Linn Wikström. Hon var uppsatt som fjärdedomare men fick rycka in från start eftersom ordinarie Eva Ödlund stukat foten.
Jessica Landström reducerade på tilläggstid för Linköping.
- Umeå tog över mittfältet efter 20 minuter. Några av målen kommer när vi ska ställa om och Umeå är jätteeffektiva på att kontra, säger Linköpings FCs tränare Daniel Pettersson.
Nästa match får laget undvara Josefine Öqvist som drog på sig sin tredje varning.
- Vi visade att vi ligger före. Linköping har en offensiv spelare av högsta klassf, Daniela. Vi har tre i den här matchen, Marta, Johanna Rarmussen och Madelaine Edlund, säger UIKs tränare Andrée Jeglertz och lugnar var gäller Hanna Ljungbergs skada vid en sammanstötning med Kosovare Asllani.

Publicerad 2008-09-04 kl 00:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå