Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Umeå IKs oslagbarhet sänkte självförtroendet

Målvakten Hedvig Lindahl jämför stämningen i damlandslaget inför VM och inför OS. Spelplats för båda är Kina. Ett år är bara en av skillnaderna.

- I fjol trodde vi spelare i andra lag att vi inte kunde slå Umeå IK, men det har vi i Linköpings FC visat i år och andra har tagit poäng. Landslaget spelade jämnt mot USA och slog Norge på bortaplan. Vi är nog många som fått bättre självförtroende av att Damallsvenskan blivit jämnare i år, säger Hedvig.

Inför förra årets VM i Kina hade Hedvig Lindahl precis kommit tillbaka från en skada. Nu inför OS har hon fått varit frisk under hela vårsäsongen, en säsong som hittills gått väldigt bra både för henne och Linköpings FC. Det gör att Hedvig känner sig bättre fysiskt nu inför OS.

- För min egen del är det stor skillnad, jag är i mycket bättre fysisk form och har utvecklat många delar i spelet, framförallt djupledsspelet tycker jag, säger Hedvig.

- Det har varit en riktigt bra säsong hittills, dock mycket intensiv och det har varit jobbigt. Därför kändes det bra när vi fick återhämta oss lite inför matchen i Norge. Förhoppningsvis har kroppen lugnat ner sig lite nu.
Jag har aldrig varit med om att vara i serieledning tidigare, tillägger Hedvig.

- Vi vinner mot ett så pass bra lag som Norge, vann inte mot USA men den här känslan att vi kan vinna det tror jag är viktigast, avslutar Hedvig.

Text: Anders Andersson

Publicerad 2008-07-21 kl 18:10
Annons
Annons
Annons