POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Umeå IKs skadelista krymper till derbyt

Trots att Sofia Jakobsson bröt ett ben i handen vid Umeå IKs träning har Umeå IKs skadelista krympt inför lokalderbyt mot Umeå Södra på lördag.

- Hanna Ljungberg och Elaine är de enda som jag betraktar som långtidsskadade. Litet frågetecken kvartstår för Anna Paulson med sin höftböjare men Karolina Westberg är besvärsfri från sin, säger tränare Andrée Jeglertz.

Om man läste listan på skadade efter senaste matchen mot Kopparbergs/Göteborg fick man ett intryck av att träningsplanen måste vara snudd på glesbygd när man även tar i betraktning att Johanna Rasmussen och Ramona Bachmann är borta för landslagsuppdrag?

- Det är inget nytt för oss i UIK med ett antal spelare borta. Vi har lärt oss hantera sådana situationer genom åren så vi oroas inte, förklarar Andrée Jeglertz.

Umeå IK får även i sommar besök av Brasiliens damlandslag liksom i fjol?

- Ja, det lutar åt det. Det återstår några detaljer men i så fall ska vi spela en match mot dem den 27 juli och det ser alla fram emot - inte minst Marta.

Ja, hur är det med hennes ömmande ljumskar?
- Inga problem, Marta tränar för fullt precis som de andra.

Hur allvarlig är Sofia Jakobssons skada?
- Hon har brutit ett ben i handen, alltså inte handleden, och med ett specialskydd ska Sofia inom kort kunna vara med igen.

Det nalkas finalspel i UEFA Women´s Cup. FFC Frankfurt är inte längre obesegrat i Bundesliga och har också skadade nyckelspelare?
- Vi ska ha folk på plats i Tyskland när Frankfurt spelar sin nästa match mot Turbine Potsdam så då får vi ett begrepp om hur det står till med våra motståndares form, avslutar Andrée Jeglertz.

Publicerad 2008-05-07 kl 16:58
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå