Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeå jagar ny final

Två år i rad har Umeå spelat final i Uefa Womens cup.
I ryska Kazan är det på söndag dags för semifinal på nytt.
Att Marta saknas bekymrar inte nye tränaren Mika Sankala.
-Med Umeås traditioner och facit är det bara final och seger som gäller, säger han till TT.

I så fall måste det ryska mästarlaget Zvezda 2005 besegras, ett lag som hör hemma i miljonstaden Perm strax hitom Uralbergen. Där har man ingen spelbar plan utan har därför flyttat det första semifinalmötet till Kazan, hundratalet mil öster om Moskva.

Många landslagsspelare
Zvezda 2005 med ett tiotal ryska och ukrainska landslagsspelare i truppen blir garanterat en tuff uppgift.
-Det är ett väldigt fysiskt lag som springer och jagar otroligt mycket, försöker stressa motståndarna till att göra misstag. Har vi tålamod och kvalité i vårt passningsspel har vi bra chanser att låta dem jaga utan att vi blir stressade, säger Sankala, som studerat det ryska lagets spel på dvd. Dessutom har han fått värdefulla tips från Bröndbys och Malmös tränare som mött Zvezda tidigare i turneringen.
-De kommer att sätta press med fyra-fem spelare direkt från start och försöka hålla bollen bara på vår planhalva. Är vi bara resoluta öppnas stora möjligheter att kontra bakom deras backlinje, för den är vimsig, säger Umeåtränaren.

Rönnlund och Bachmann redo
Alla frågetecken när det gäller skador har nu rätats ut. Målvakten Ulla-Karin Rönnlund är spelklar igen efter sin fingerskada och även schweiziskan Ramona Bachmann som fick en ledbandsskada i ena foten under supercupmatchen mot Linköping är klar för att hoppa in igen.

Umeå vann Womens cup både 2003 och 2004 och spelade final 2007 och 2008. Nu är spelarna sugna på mer.
-Har man kommit till semifinal har man kommit bra långt. Och tjejerna vet ju också om att de är nära, det finns verkligen en hunger i truppen, säger Mika Sankala.
Till returen som spelas söndagen därpå i Umeå är han nöjd om man har med sig en poäng.
-Från bortaplan är man nöjd med ett oavgjort resultat, absolut. Sedan tror jag att de kommer att få bekymmer när vi ställer om till konstgräs, vårt underlag som vi behärskar till fullo.

TT

Publicerad 2009-03-27 kl 16:28
Annons
Annons
Annons