Umeå slog ut Schelins Lyon - vidare i CL

Dam

Umeå IK var bara ett par minuter från att bli utslaget ur damernas Champions league i fotboll. Men med två mål i slutminuterna ordnade Umeå oavgjort 2-2 borta mot Montpellier, vilket räckte för avancemang till semifinal.

Det var fransyskorna som hade det mesta av spelet och efter mål av landslagsmittfältaren Ludivine Diguelman i 54:e minuten och Mélissa Plaza drygt 20 minuter senare såg det ut att bli en helfransk semifinal.

Tack vare Sofia Jakobssons 2-2-mål, två minuter in på tilläggstiden, blir det nu i stället Umeå som får ta sig an Lotta Schelins Lyon.
Lyon förlorade visserligen mot spanska Torres med 0-1 på onsdagen, men gick vidare tack vare 3-0-segern på hemmaplan i första matchen.

Den andra semifinalen blir en heltysk affär. Duisburg tog sig till semifinal via totalt 4-1 mot Arsenal, medan Potsdam krossade norska Röa med sammanlagt 10-0.

Semifinalerna spelas den 10 och 18 april.