Umeå Södra vann en halvlek mot AIK

Dam

Andra halvlek är den Umeå Södra har mest anledning att minnas från matchen mot AIK som slutade 1-5.

Umeå började dock optimistiskt och efter bara 8 minuter hade Linda Fransson ett friläge som Sofia Lundgren i AIK-målet räddade.
Det var kört i halvtid för då hade AIK redan gjort sina fem mål.
- Efter 0-3 gjorde vi några byten och skiftningar i laget. Genast blev vi aktivare. AIK missade bollar och mattades i sitt närkamsspel, säger Umeå Södras assisterande tränare Jörgen Åström.

AIK tog ledningen efter knappa 20 minuter när Emma Lundh utnyttjade en halvchans.
Snabba omställningar låg bakom de båda följande målen som Lisa De Vanna hade andel i, Emmas 0-2 och sitt eget 0-3.
Lollo Fors 0-4 var ett vackert distansskott i krysset. Lisa De Vanna ökade till 0-5 ett par minuter senare.