Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeå tecknar kontrakt med Hanna

Den try out som Umeå IK genomförde i helgen har gett resultat. Idag skrev 22-åriga Hanna Pettersson från Stattena IF ett tvårskontrakt med klubben.

Under 2009 var Hanna den mest framträdande spelaren i Stattena och gjorde 5 av lagets 14 mål i Damallsvenskan.
-Jag har haft en jättebra helg i Umeå. De två träningarna kändes riktigt bra och vi hade mycket trevligt socialt. Umeå IK ger ett seriöst intryck och det här känns helt rätt. Nu ser jag fram emot flytten till Umeå och tänker verkligen satsa allt jag kan, säger Hanna Pettersson i ett pressmeddelande.

Klubbdirektör Britta Åkerlund om valet av Hanna:
-I höstmatchen mot Umeå IK visade Hanna så pass starka kvalitéer att vi ville se henne provträna med oss och hon motsvarade helt och hållet våra förväntningar. Hanna har ett kraftfullt agerande, en mycket bra speluppfattning och rätt attityd. Vi ser en stor potential i Hanna och det ska bli väldigt intressant att se hennes fortsatta utveckling när hon nu får chansen i en tuffare tränings- och spelmiljö.

Hanna Petterssons moderklubb är Mosås SK utanför Örebro och hon spelade allsvenskt två säsonger i KIF Örebro innan hon 2009 kom till Damallsvenska nykomligen Stattena IF. Men fr o m 2010 är den nya klubbadressen alltså Umeå IK.

Publicerad 2009-12-07 kl 18:54
Annons
Annons
Annons