Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeå-trio till USA

Tre stora profiler lämnar Umeå IK för spel i WPS (Women´s professional Soccer) nytillkomna lag Atlanta Beach nästa år. En malmötjej kan komma att göra dom sällskap, men först 2011.Johanna Rasmussen sågs prata med Atlantas tränare Gareth O´Sullivan efter gårdagens magplask i Linköping. Även UIK:s Britta Åkerlund var närvarande.
damfotboll.com fick en pratstund med honom efter matchen och då avslöjade han att även Mami Yamaguchi och Ramona Bachmann är på väg att skriva på för Atlanta där dom är draftade.
-Man det blir inte förrän säsongen är färdigspelad, så det dröjer ett par veckor ännu, säger Gareth.

WPS utökar ligan från sju till nio lag 2010 och förutom Atlanta Beach är Philadelphia Independence nykomlingar i ligan. Båda lagen spelade den förra gången man drog igång proffesionell fotboll i USA. Då hette ligan WUSA.
Nu satsar Atlanta på nytt.

Förutom de tre Umeå-spelarna är det några andra toppspelare som ni tagit sikte på?
-Tobin Heath som är en av USA:s nya unga landslagsspelare blir vårt första val vid nästa draft. Sen med tanke på sttaden Atlanta har så många mexikanska immigranter, så ska vi försöka få en hit en av Mexikos bästa spelare Monika Ocampo. Hon är kanske inte så välkänd men kan bli en publikdragare med tanke på sin nationalitet. Man får tänka på att försöka dra till sig ny publik också, säger Gareth.

Men det finns fler på önskelistan, även om det ligger längre fram i tiden att få tillstånd ett avtal.
Högst upp på listan finns Therese Sjögran!
-Vi har pratat med henne men hon har kontrakt och det kan inte bli aktuellt förrän 2011. Hon är definitivt en drömspelare att ha i sitt lag, avslutar Gareth som snart avslutat sin shoppingturné i Europa för denna gång.

Publicerad 2009-11-01 kl 00:45
Annons
Annons
Annons