Umeå upp i topp

Dam

Umeå IK gick upp i serieledning i damallsvenskan i fotboll efter 4-2 hemma mot Hammarby på söndagen.

Tidigare landslagsspelaren Hanna Ljungberg inledde målskyttet i sjätte minuten och den nuvarande landslagsanfallaren Madelaine Edlund ökade på till 2-0 fem minuter senare. När högerbacken Anna Paulson satte 3-0 i 21:a minuten var matchen avgjord.

Sex segrar och en förlust gör att regerande mästarlaget Umeå är två poäng före Linköping och ytterligare en poäng före Malmö, som har en match mindre spelad.
Hammarby har skrapat ihop fyra poäng på sju matcher och är i nuläget två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Djurgården föll hemma mot Linköping med 0-1 efter nickmål av Margret Lara Vidarsdottir i 82:a minuten. Förlusten var den skadedrabbade fjolårsfemmans fjärde raka.

Victoria Svensson hade läge att ge hemmalaget ledningen tidigt i andra halvlek, men Linköpings Umeåvärvning Sofia Lundgren räddade.
Kristianstad-Kif Örebro slutade 2-3.