Umeås Bachman bakom segern mot AIK

Dam

Umeå IK ägde den damallsvenska matchen mot AIK och planens gigant var schweiziskan Ramona Bachmann med ett drömmål och en framspelning i 2-0-segern.

Matchen var den sjunde lagen emellan i damallsvenskan och AIK har ännu inte lyckats spräcka Umeås segersvit - Västerbottenlaget har en inbördes målskillnad på 31-0.
Precis så överlägset var Umeå i den första halvleken. Lisa Dahlkvist och Mami Yamaguchi tog effektivt hand om mittfältet och Bachmann med kantspelarna Madelaine Edlund och Johanna Rasmussen kom i anfall på anfall.
Drömmålet kom i 21:a minuten. Bachmann snurrade med AIK-försvaret och sköt i snäv vinkel från högerkanten. Bollen gick över målvakten Maja Åström, tog i insidan av bortre stolpen och in.

-Jag tänkte inte så mycket, bara sköt och fick en jättebra träff. Jag tänkte bara wow när jag såg att den gick in, sade Bachmann, som dock var lite självkritisk:

-Jag hade kunnat gjort fem mål i dag, jag måste hem och träna avslut.

Aldrig hotade

AIK jobbade in sig i matchen något i andra halvlek - framförallt efter att anfallaren Kimberly Gustafsson bytts in med 25 minuter kvar - men UIK:s ledning kändes aldrig riktigt hotad. Och tränarna var överens om att Umeås seger var rättvis.
-Vi visste att det var ett extremt hårt arbete som väntade samtliga spelare på plan. Vi börjar bra men sedan faller vi ur. Det lilla tryck vi får i andra ledde aldrig till några farliga målchanser, sade AIK:s Patric Jildefalk.

-Jag tycker vi kontrollerade matchen, men vi borde ha punkterat den tidigare med tanke på alla chanser vi hade, sade UIK:s Mika Sankala.
2-0 kom först i 86:e minuten. Ramona Bachmann snurrade bort AIK-försvararna vid kortlinjen och passade in till Rasmussen, som mitt framför mål tryckte till.

-Det känns riktigt bra. Nu har vi tre raka vinster mot tre jättebra lag, sade matchens lirare.
Med samma siffror vann samtidigt Linköping över Kristianstad. Umeå leder nu tabellen, två poäng före just Linköping.