Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeås målvakt klar för Tyresö FF

Tyresö FF har skrivit ett tvåårsavtal med Umeå IK:s målvakt Carola Söberg, en av Sveriges bästa målvakter som ar så sent som 2006 nominerad till priset som Årets målvakt vid Fotbollsgalan.27-åriga Carola har bland annat spelat sju U21-landskamper, en A- landskamp och har vunnit SM-guld med Umeå IK både 2007 och 2008. Två silver i Champions League, ett guld i Svenska Cupen och två guld i Super Cupen finns även på meritlistan.

Hans Löfgren, Tyresös Fotbollsansvarige kommenterar:
-Vi har varit tydliga med att vi kommer förstärka laget med 5-6 spelare och Carola blir Tyresös tredje nyförvärv efter Elin Ekblom Bak och Petronella Ekroth. Som nykomling med offensiv fotboll på agendan känns det väldigt positivt att även nästa år säkerställa en riktigt bra sista utpost. Under 2009 har vi endast släppt in 12 mål på 22 matcher och hela försvaret skall ha mycket beröm. Veronika Arneflod i målet gjorde i år sin bästa säsong sedan hon kom till Tyresö FF men väljer nu att lägga skorna på hyllan så en riktigt bra målvakt var prioriterat.
Carola är en målvakt med fortsatt höga framtida målsättningar, har bra med rutin från stora matcher och dessutom en riktigt bra person vid sidan av planen. Som målvakt hon har sin styrka i speluppfattningen, att hon är bra med fötterna och gärna sätter igång spelet snabbt. Dessutom är hon målmedveten och envis.

Fotbollskarriären startade redan som sexåring då Carola tidigt hamnade i Sommarro IF som räknas som moderklubb. Fostrades sedan i QBIK under ungdomsåren. 2001 skrev hon på för allsvenska comebackande Mallbackens IF, vilka hon sedan tillhörde fram till 2007. De senaste tre åren har Carola tillhört Umeå IK.
- Det känns jättebra att allt är klart nu. Jag ser verkligen fram emot att spela för Tyresö. Det är en hårdsatsande förening, och det känns som den mest spännande nykomlingen på väldigt många år. Det ska bli kul att komma till en klubb som vill utvecklas, och jag ska göra allt för att se till att klubben etablerar sig i allsvenskan. Fokuset kommer att ligga på klubblaget, men om det går bra där så blir även landslaget ett mål, säger Söberg. Jag hoppas att flytten till Tyresö ska göra att jag får mer kontinuerlig speltid, och att jag på så vis kommer att fortsätta utvecklas. Jag ser fram emot nya utmaningar med Tyresö och att jag kan bidra med mina erfarenheter och egenskaper på ett positivt sätt.

Publicerad 2009-11-06 kl 09:00
Annons
Annons
Annons