Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Umeås tränare slutar - guldtränaren tvekar

Mika Sankala lämnar tränarjobbet i Umeå IK.
Linköpings Magnus Wikman tvekar om en fortsättning.

Dessutom riskerar damfotbollens båda toppklubbar att tappa flera spelare till amerikanska toppligan.
Efter lördagens segermatch mot Piteå informerade Mika Sankala spelarna om att han lämnar klubben efter endast en säsong.

-Det har varit alltför slitsamt att ha familjen i Sundsvall och bo i Umeå. Jobbet i UIK ställer höga krav och jag har verkligen gillat uppgiften men beslutet om att sluta har växt fram de senaste veckorna. Vill dock påpeka att jag hela tiden haft en öppen dialog med klubben, säger Sankala till TT.

Även guldlaget Linköping kan stå utan tränare inom kort.

-Jag har familjen i Uppsala och det funkar inte en säsong till. Vi måste hitta en lösning och det är att dom flyttar till Linköping. Men det är inte helt enkelt, barnen är sex och åtta år, och har sin trygghet i Uppsala. Familjen är viktigare för mig än vad jag är för Linköping, säger Magnus Wikman.

-Jag har bra stöd och hjälp från Linköping och hoppas kunna lämna besked i början av nästa vecka.

Hur ser det ut på spelarsidan?


-Jag vet inte mer än att Caroline Seger flyttar till USA och att några av våra bästa spelare har fått förfrågningar från proffsligan.
I Umeå IK är osäkerheten stor om framtiden. Toppspelarna Madeleine Edlund, Mami Yamaguchi, Elaine och Johanna Rasmussen lämnar klubben för proffsspel i USA.

Mittbacken Karolina Westberg väljer att sluta och unga anfallsstjärnan Ramona Bachmann har ännu inte bestämt sig.

-Det stämmer att många lämnar laget. Klubben bör nog ta ett beslut om man ska fortsätta att vara ett topplag och därmed försöka hitta fullgoda ersättare. Eller om man ska försöka bygga upp ett nytt lag, med nya yngre spelare som kommer från närområdet, säger Mika Sankala, som inte har klart med något nytt tränarjobb.

Vilken väg tycker du UIK ska välja?


-Det har jag inga synpunkter om.

Sankala är trots allt mycket nöjd med en andraplats i damallsvenskan, finalförlust i svenska cupen (Linköping) och en kvartsfinalplats i Champions league kommande säsong.

-Med tanke på omständigheterna har vi gjort det väldigt bra. Vi har haft en tunn trupp och ekonomiska svårigheter men vi fixade Europaspel nästa år i och med silver och spel i Champions league till våren. Det är mer än bra.
Nu är det upp till Umeå IK:s styrelse att välja väg om framtiden.

Publicerad 2009-11-12 kl 19:45
Annons
Annons
Annons