POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Ung men inte yngst i Piteå IFs mål

Emma Gustavsson gör debut i Damallsvenskan på söndagen mot Kopparbergs/Göteborg på bortaplan. Hon höll nollan i PIFs cupmatch mot Umeå Södra på torsdagen.

Piteå IFs tre kanadensiska landslagsspelare, inklusive målvakt Stephanie Labbé som är hemma för att förbereda sig inför landskampen mot USA på måndag i Toronto, och då har Emma fått chansen.

Är hon Damallsvenskans yngsta målvakt någonsin?
Nej, men det skiljer bara drygt ett halvår.
Damfotboll.com har talat med hon som har rekordet, Maria Cederholm som numera är andramålvakt i Linköpings FC.
- Jag spelade då i Stattena IF. Vi hade klarat kontraktet och det var sista matchen borta mot Sunnanå så då fick jag chansen, kanske som uppmuntran. Vi förlorade med 3-1. Jag konkurrerade med Maria Edman om att vara förstamålvakt i Stattena. Hon är tre år äldre än jag, berättar Maria Cederholm som för två år sedan flyttade till Linköping.

Lina Johansson gjorde två av Sunnanås mål på Maria men det var inte samma Lina Johansson som är lagkamrat med Emma Gustavsson i Piteå IF.

Maria Cederholm var den 25.10 2003 när hon spelade sin första match i Damallsvenskan 16 år en månad och 29 dagar. Emma Gustavsson kommer på söndagen när Piteå IF möter Kopparbergs/Göteborg att vara 16 år 7 månader och 25 dagar.

Publicerad 2009-05-22 kl 16:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå