POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

USA börjar VM-laddningen i Tyskland

Två av världens bästa lag, Tyskland och USA, drabbar samman på torsdagkvällen i den nybyggda VM-arenan i Augsburg som är utsåld till sista plats - i förköp.

Att det är ett hett möte redan på förhand bekräftar USAs förbundskapten Pia Sundhage:
- När dagstidningarna ringer då är det att betrakta som jättepådrag ifrån media i USA, säger Pia.
- Vår stjärnspelare Abby Wambach sa en bra grej igår som får en att fatta hur laddade spelarna är också. "I´m fired up" alltså jag är redo. Redo att ta emot en stor publik och att åter spela på de stor scenenerna, det är något de här lirarna bara älskar, förklarar Pia.

Du säger själv att det här är att betrakta som ert första steg mot VM i Tyskland. Vad blir då viktigast för er med detta möte med värdnationen?
- Det finns förstås flera bra saker med den här resan. Först själva matchen. Hur det än går kan vi bara stå som vinnare efter slutsignalen. Vinner vi är det bra, förlorar vi eller spelar oavgjort kan vi analysera vad vi gjort för fel och vad vi måste bli bättre på. Dessutom är det inte så dumt att känna till litet om Tyskland som står som arrangörer för nästa VM 2011 dit vi förstås vill kvalificera oss.

Du såg Tyskland vinna årets EM, hur stor respekt har ni för dem inför morgondagens match?
- Det är ett tungt lag att möta och vi måste göra vårt yttersta för att vinna. Det lär bli en tuff och rolig utmaning, avslutar Pia.

Publicerad 2009-10-28 kl 16:54

DAM

Rosengård avgjorde sent - efter Bennisons soloräd

Supertalangen bjöd på ett otroligt nummer

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå