Dam

Sverige försvarar inte sitt guld i Algarve cup.
0-2-förlusten mot USA innebär missad final.
-Bittert, sade svenska damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby.

Pia Sundhages USA fick revansch från fjolårets förlorade Algarve-final mot Sverige och vann den sista gruppspelsmatchen. Det innebär att USA spelar final och svenskorna matchen om tredjepris.

-Jag är glad men lite bitter ändå. Vi gjorde en så jäkla bra fotbollsmatch och hade dem i gungning, men så gör de 1-0. När vi försöker jaga klämmer de in ett praktskott upp i krysset och så är det 2-0 med bara tre minuter kvar av matchen, sade Dennerby.
Enligt den svenska förbundskaptenen var Sverige det bättre laget i första halvlek, men trots flera bra målchanser och frilägen gick lagen mållösa till halvtidsvila.

-Är det någonting jag ska anmärka på i dag är det att vi slarvade med den avslutande passningen, när man ska sätta den sista bollen på fötterna på Lotta (Schelin) och Landis (Jessica Landström) så saknades precisionen, sade Dennerby.
Mindre än en kvart in på andra halvlek bröt USA det svenska spelet och Lauren Cheney rullade in 1-0 bakom Hedvig Lindahl. Amerikanskan blev sedan tvåmålsskytt i slutet av matchen.

-Man måste beundra USA, de är skickliga. Trots att de är satta under press tar de sig ur och lyckas få med sig en seger. Mot Norge gjorde de mål i 93:e minuten och vann matchen, sade Dennerby.
Sverige slutade tvåa i gruppen efter att tidigare i turneringen ha spelat 2-2 mot Norge och vunnit med 5-1 mot Island. På onsdag spelar svenskorna matchen om tredjepris.