USA vann finalreprisen över Danmark

Dam

De två senaste åren har USA besegrat Danmark när man mötts i final i Algarve Cup. På onsdagen vann USA på nytt när man möttes i första gruppspelsmatchen.

Resultatet blev 2-0 (2-0).
Båda målen gjordes av två färska landslagsspelare, Det var Angie Wuznuks andra landskamp från start och hon gjorde första målet.
Tina Di Martino var minst på plan och spelade sin första officiella landskamp. Efter 37 minuter ökade hon till 2-0 via en dansk försvarare efter att målvakt Heidi Johansen halvräddat.
Johanna Rasmussen, Umeå IK, var den danska spelare som mest lyckades oroa USA-försvaret. Redan efter tre minuter var hon nära att utnyttja ett missförstånd men lyckades inte lobba över Hope Solo i målet. På mitten var Mariann Gajhede Danmarks bästa spelare och i backlinjen LdB FCs Christina Örntoft.

Även om USA brukar vara bäst i andra halvlek var det Danmark som pressade på slutet och hade förtjänat ett mål.

Matchen som spelades i Lagos stördes av några kraftiga regnskurar.