Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Världsmästarinna till Jitex

Jitex BK har åter hittat en förstärkning uppifrån Värmland. Fjolårets tvåa i Söderettan har gjort klart med Elin Sandgren, tidigare Damallsvensk med QBIK samt världsmästarinna i bandy.

När hon spelar fotboll gör hon det helst på mittfältet.
Just nu är Elin däremot i full gång med bandysäsongen och har nått kvartsfinal med karlstadlaget Västerstrands AIK. I början av mars räknar Jitex med att hon flyttar ner till Mölndal.
-Ja, så fort hon är klar med bandyn så lämnar hon Karlstad och vi ser fram emot att börjar träna och spela med oss, säger Jitex sportchef Lennart Lindorsson.

Jitex har flera värmlänningar i laget, bl.a Kathleen Fernström, Maja johansson, Sandra Bjurteg och Lisa Mellberg. Hur kommer det sig, har ni speciella värmlandsglasögon på när ni scoutar spelare?
-Det känns nästan så, men nej, riktigt så är det väl inte. Men i och med att de tjejer som vi värvat ifrån Värmland tidigare har gått så bra in i gänget och inte minst är välutbildade fotbollsspelare, så blri förstås lättare att man riktar ögonen efter fler spelare ifrån de trakterna, säger Lennart.

Hur länge har ni haft ögonen på Elin?
-Från den tiden hon spelade i QBIK, dom åkte ju ur Damallsvenskan 2007 och i samma veva bestämde sig Elin för att åka till USA. Nu när hon kom hem tog vi kontakt med henne och vi är jättenöjda med att hon vill spela för Jitex.

Ni tappade några mittfältare från fjolårets trupp men har också värvat så att ni plötsligt har gott om dom. Stämmer det?
-Man kan väl aldrig ha för många egentligen. Säsongen är lång och skador brukar uppstå så vi är rätt nöjda med situationen just nu. Elin kommer att tillföra spetskompetens på mitten med sitt spelsinne och sin stora arbetskapacitet, det är jag övertygad om.

Hur högt siktar Jitex i år?
-Vi ska inte bli sämre än ifjol i alla fall, avslutar Lennart.

(reds anm. Jitex kom tvåa i Söderettan 2008).

Publicerad 2009-02-17 kl 13:45