Vasalund pressade Linköping till förlängning

Dam

Vasalund chockade med att göra 2-0 på Linköpings FC och inte förrän tio minuter in på förlängningen lyckades allsvenskorna ta ledningen för att sedan vinna med 5-2 i Svenska Cupen.

Vasalund fick chansen att i teve visa upp att det inte är ett jättesteg mellan ett lag i Damallsvenskan och ett i serienivån strax därunder.
Vasalund ska ha all heder för sin insats. Det var ingen fegfotboll man visade upp. Det kostade dock mer energi än man normalt behöver ta till mot de flesta konkurrenterna i Norrettan.

Therese Karlsson-Axelsson gav Vasalund ledningen efter 8 minuter sedan Sofia Thuresson med en rusch tvingat Linköping att rädda till hörna.
Efter en kvart ökade Karin Sandbrink till 2-0 på frispark. Båda gångerna uppträdde förstås LFC-försvaret mer än lovligt passivt.

En minut senare reducerade Petra Larsson med ett skott i krysset. På den var "Vasans" målvakt Sena Mujezinovic chanslös. Ju längre matchen gick och ju fler avslut Linköping producerade kom Sena med utmärkta räddningar att framstå som en av matchens bästa spelare. Hon överglänste klart Maria Cederholm som vikarierade för Hedvig Lindahl i Linköpings mål. Ytterligare några landslagsspelare sparades, Josefine Öqvist, Sara Larsson och Caroline Seger. Däremot var de båda brasilianskorna Daniela och Cristiane med. Den senare prickade stolpen och Daniela satte returen till 2-2 efter en halvtimmes spel. Resultatet stod sig halvleken och ordinarie matchtid ut.

Josefin Wejner var Vasalunds spjutspets vid kontringarna ochi 84:e minuten kunde hon ha avgjort men skottet gick utanför. Rutinerade innermittfältarna Karin Sandbrink och Jessika Sundh höll uppe Vasalunds spel.
Inbytta landslagsspelaren Maria Karlsson gjorde 3-2-målet för Linköping via stolpen efter framspelning från Petra Larsson, Lisa Nilsson 4-2 på inlägg från Kosovare Asllani, som själv sköt i stolpen innan hon i ett följande anfall fastställde slutresultatet i 118:e minuten.
Publicerad 2008-05-17 kl 18:01