POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Vi är inte lika lättlurade

Mårten Hedlund, VD LdB FC Marketing kommenterar vår artikel om att de norska elitklubbar på herrsidan flört med de bästa damlagen.
-Vi inom svensk damfotboll är inte lika lättlurade hoppas han.

Mårten Hedlunds inlägg:

"De norska fotbollsherrarna flirtar plötsligt med sina kolleger på damsidan. De bjuder inte bara upp till dans utan går rakt på sak och snackar om att flytta ihop. Styrelseledamoten Anne-Sophie Hunstad i Trondheims-Örn är inte svårfångad utan lockas av herrarnas resurser.
Resurser är nyckelordet.
Norska fotbollsförbundet har satsat 300 miljoner på damfotbollen.
Det kanske är cyniskt att tro att miljonerna spelar roll, men jag har svårt att tror att herrarnas plötsliga intresse för sina kvinnliga kolleger skulle handla om något annat. Klubbarna ute i Europa har vaknat och insett att det gömmer sig en guldgruva i damfotbollen.
Som huvudsponsor till LdB FC har vi redan visat vägen i Sverige. Jag är övertygad av att damfotbollen har en lysande framtid och att den klarar man bäst på egna ben.
Kvinnlig idrott ligger i tiden och i framtiden. Med egna medel står vi också på egna ben och kan skapa våra egna referensramar.
Vi satsar brett och utåt mot nya marknader, vi skapar nya värden kring fotbollen. Vårt mål är att LdB FC, och hela damfotbollen, ska växa på egen hand utan manliga referensramar och att lag och spelare ges möjlighet att skapa sina egna.
Självklart ser herrarna i Norge att här finns resurser att hämta, fotbollsindustrin omsätter miljarder och på damsidan är den än så länge relativt outnyttjad.
I takt med att fler vaknar, och det gör man internationellt och här hemma, kommer fotboll som utövas av kvinnliga idrottsproffs inte längre att vara en intern angelägenhet. Den kommer att omsätta sina egna miljarder.
Vi är inte lika lättlurade".
Mårten Hedlund
VD
LdB FC Marketing AB

Publicerad 2008-09-17 kl 17:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå