POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

"Vickan" i avskedsintervju

Den normala vardagen avbröts för Victoria Sandell Svensson, precis som så många gånger förr, av ett telefonsamtal ifrån en journalist.

Den normala tiden byts snart ut emot en ännu mer vanlig "svensson-vardag" för "Vickan" som nu beslutat sig för att lägga skorna på hyllan. Meddelandet kom inte precis som en chock, men ändå......

Jag har följt "Vickan" sen hennes tid som spelare i flicklandslaget till framgångsrik spelare i A-landslaget, precis som med Hanna Ljungberg för övrigt, och nog påverkas man en aning av beskedet. Hur mår du en sådan här dag "Vickan"?

- Det känns förstås lite sorgligt även om jag under en rätt lång tid inom mig vetat att det inte skulle bli någon fortsättning. Att nu ta beslutet och meddela det till alla andra känns bra men också lite vemodigt.

Man kan lätt tro att det är med bakgrund av den ekonomiska krisen i Djurgården som fått dig att bestämma dig. Är det så?
- Nej, faktiskt inte. Jag tog beslutet innan jag hade en aning om det som kom till allas vetskap under EM-slutspelet i Finland.

Vad är du mest nöjd med och är det något du saknar om du tittar tillbaka på din karriär?
- Det finns mycket att vara stolt över och VM-silvret lär jag aldrig glömma, det är väl nr 1 om jag skall ranka.
Ett guld saknas förstås och det var det jag hade i tankarna när jag fortsatte över EM, som jag ansåg vara sista chansen för mig att ha en chans att nå ett sådant högt mål.

Fyra omgångar kvarstår av Damallsvenskan. Vilka vinner?
- Innan Umeå förlorade mot Hammarby trodde jag stenhårt på dem. Nu får dom istället jaga Linköping som har slagläge. Mycket kvarstår och topplagen möter varandra. Toppstriden känns helt öppen men klart är att Linköping har bästa läget.

Bottenstriden står mellan två lag, en poäng skiljer mellan Kristianstad ovanför strecket och Piteå strax under. Vilka åker ur?

- Vilka svåra frågor du ställer, kontrar "Vickan".
- Båda lagen spelar bra fotboll och är inte lätta att möta och de ser ut att ha ungefär lika svår avslutning i Damallsvenskan. Jag kan omöjligt tippa vilka som kommer att klara sig.

Vilket är ditt sista mål ihop med lagkompisarna i Djurgården?
- Att ta oss förbi KIF Örebro. Det är sex poäng upp och vi möts i nästa omgång. Sen kan vi störa i toppstriden när vi möter Kopparbergs/Göteborg på hemmaplan. Dom smyger ju lite vassen bakom de andra tre och är i allra högsta grad att räkna med i toppstriden.

Vad ska du bli när du blir stor, brukar man fråga. Jag undrar vad du ska bli nu när du inte längre ska spela fotboll?
- Lite planer finns och som första mål har jag att gå en tränarkurs på Eslövs Folkhögskola under november - december, sen får vi se vad det leder till, avslöjar "Vickan".

Text: Anette Börjesson

Publicerad 2009-10-08 kl 15:54

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå