Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

"Vickan" satte punkt i karriären med en straff

I sin sista match som elitspelare avjorde Victoria Sandell Svensson per straff till Djurgårdens 1-0-seger borta mot Hammarby.

Djurgården avslutade säsongen med fyra raka vinster utan att släppa in ett enda mål.596 personer såg Stockholmsderbyt på Kanalplan. Hemmaklubben bjöd åter på fri entré.

Djurgården inledde matchen något piggare i den första halvleken. Trots att den i sig var ganska jämn hade Djurgården de klart vassare chanserna. Visserligen hade Matilda Agné ett skott i den sjunde minuten som strök förbi vänstra stolpen, men Linda Sällström på andra kanten hade ett friläge som hon borde ha förvaltat. Linda sköt landslagskompisen Minna Meriluoto direkt i armarna.
Några minuter senare spelade sig Victoria Sandell Svensson snyggt igenom på högerkanten och kom till ett i det närmaste perfekt inlägg som Rebecca Johnson fick en bra skott på - Minna Meriluoto gjorde dock en kanonräddning och boxade bollen mot stolpen och till hörna.

Matchens enda mål kom två minuter före halvtid när Linda Fagerström föll i straffområdet och domaren Malin Johansson blåste straff. "Vickan" sköt pricksäkert och Minna Meriluoto hade ingen chans trots att hon valde rätt hörna. Det var hennes 259:e och sista mål i Damallsvenskan. 1-0 ledning i paus.

Medan Djurgården kunde ha gjort fler mål i den första halvleken, var den andra jämnare med lätt fördel Hammarby. Och nu var det isländska Gudbjörg Gunnarsdottir som stod för några riktigt fina räddningar. Även Minna Meriluoto visade sin klass på ett skott av Jennifer Meier.

Till matchens lirare valde sponsorerna inte helt oväntat Kicki Bengtsson och Victoria Sandell Svensson, dagen till ära. Båda var bra, men bägge målvakterna också riktigt lysande.

- Vi kunde ha lett redan med 4-0 efter första halvleken, tyckte Victoria Sandell Svensson och bara på den punkten var Kicki och Vickan efteråt lite oense, eftersom Kicki tyckte att oavgjort hade varit ett mera rättvisande resultat.

För båda lagens tränare var det också sista matchen med gänget.

Damfotboll.com bad dem att blicka tillbaka på hela den gångna säsongen.
Anders Johansson, Djurgården: - Vi hade en riktig svacka i maj, men sedan tycker jag att vi har spelat en fantastisk höst. Med tanke på att vi har tappat två landslagsspelare, Sara Thunebro till Frankfurt och Gudrun Soley Gunnarsdottir som inte kunde spela efter sin huvudskada under EM, tycker jag att vi har klarat oss utomordentligt bra och hade till och med chans att ta fjärde platsen. Nu ligger vi hela 20 poäng före Hammarby och 17 poäng före AIK på en femte plats.

Annelie Norén, Hammarby: - Jag kan nog säga att jag är inte riktigt lika nöjd som Anders. Alla klubbar har ju sina problem, men vi drabbades av skador. Relativt tidigt tappade vi en mycket viktig spelare i Leena Puranen som hade inlett säsongen lysande bra i de första fyra matcherna. Under hösten har vi spelat lite bättre och med några matcher är jag riktigt nöjda, men säkert inte med säsongen i sin helhet.

Under kvällen har båda lagen sina respektive avslutningsfester på var sitt håll. Linda Fagerström slutar helt med fotbollen efter en briljant sista match. Marijke Callebaut flyttar snart tillbaka till Belgien efter sex år i Sverige och det är inte säkert om hon fortsätter där nere. "Coco" fick dock en förfrågan om att vara med i vinter-OS 2010 i Vancouver i det belgiska boblandslaget, men det är inte klart än om hon nappar på det.

Text: Rainer Fussgänger

Publicerad 2009-11-07 kl 19:09
Annons
Annons
Annons