Med tre matcher kvar leder Linköping med tre poäng men skuggas av Umeå och Göteborg.

Det var ett drömmål av Mami Yamaguchi som gav Umeå segern mot Malmö.
-Vi ska försöka vinna allt, sade japanskan efter 1-0-segern.

Hon syftade på en trippel med segrar i allsvenskan, cupen och Champions league.
Matchen mot Malmö var en måste-match för båda lagen. Gästerna hade chansen att ta sin åttonde raka seger, Umeå sin första i allsvenskan sedan i början av juli.

Det blev Umeå som kom ut ur matchen med guldgreppet i behåll, mycket tack vare en briljant vänsterkant med Mami Yamaguchi och Johanna Rasmussen.
Malmö öppnade bäst men efter en halvtimmes spel fick Yamaguchi bollen serverad från danskan strax utanför straffområdet. Med ett vackert skott prickade hon Malmömålvakten Tine Cederkvists högra kryss.

-Jag hoppades att den skulle gå in - och det gjorde den ju, sade målskytten som hade energi så det både räckte och blev över. I 90 minuter jobbade hon kopiöst.
I Malmölägret var det dystrare miner efteråt. Men redan i nästa omgång har skånskorna chansen att komma tillbaka i toppstriden när man möter Linköping hemma. Seger där och man är bara två poäng från serieledning med två omgångar kvar. Och omgången därpå möts Linköping och Umeå.

-Visst är jag besviken att vi förlorade här. Men säsongen är inte över och vi ska ge allt i de matcher som är kvar, sade lagkaptenen Nilla Fischer.

Linköping var nära att tappa poäng i bortamatchen mot AIK men räddades av Jessica Landströms 2-1-mål två minuter från slutet. Innan dess hade Kosovare Asllani gett Linköping ledningen i den 37:e minuten på nick men AIK:s Annika Sjölund kvitterat.

Nu leder Linköping allsvenskan med tre poängs marginal före Umeå och Göteborg, som smyger med i guldstriden tack vare sin seger på bortaplan mot Piteå med 2-1.
I nästa omgång möter Göteborg Kristianstad hemma medan Umeå spelar borta mot Stattena.