Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Zvesda 2005 hoppar av

Under den gångna helgen drabbades LdB Sport Cup av det dråpliga beskedet att Zvezda 2005 hoppar av LdB Sport Cup. Danska Bröndby IF har blixtinkallats.

Ekonomiska problem är anledningen till Zvezda 2005:s avhopp.
-Då vår största sponsor har valt att avsluta vårt samarbete i förtid, så har detta medfört ekonomiska problem för vår klubb. En negativ effekt av detta blir att vi tyvärr tingas lämna återbud till LdB Sport Cup. Vi beklagar detta och hoppas kunna delta nästa år istället, meddelar Stanislav Kharitonov, från Zvezda 2005.

Då arrangören av cupen, LdB FC Marketing, länge haft flera lag som visat stort intresse av att delta i cupen, kunde man snabbt hitta en ersättare. Man valde att erbjuda de regerande danska mästarinnorna, Bröndby IF, platsen. Bröndby deltog även i förra årets cup.
-Bröndby är ett starkt lag med bland annat sex stycken raka danska mästerskap på meritlistan. De har även många individuellt skickliga spelare med A-landslagsmeriter, så som Line Röddik Hansen, Ditte Larsen, Rakel Hönnudottir (Island) och rutinerade Lene Jensen som spelat hela 102 A-landskamper. Om jag ser till vår egen del så känns det väldigt bra att ställas mot Bröndby då de är mitt uppe i sitt seriespel och kommer därmed att hålla ett högt matchtempo, konstaterar LdB FC:s tränare Jörgen Petersson.

Förutom sex raka mästerskap tog man sig nyligen till sin tredje raka kvartsfinal i UEFA Womens Cup där man för övrigt åkte ut just mot Zvesda 2005 som alltså är i semifinal och skall möta Umeå IK i vår.

Det är alltså ett matchtränat Bröndby IF som kommer till start i Växjö, då man är mitt uppe i sitt seriespel. Den danska ligan, 3F Ligan, startade i oktober och avslutas i maj månad.

Publicerad 2009-02-16 kl 09:45