TV: Hammarby segrade i toppmötet mot Kristianstad

Damallsvenskan

Det blev seger för Hammarby i toppmötet med Kristianstad.
Efter att ha hamnat i underläge vände de matchen i andra halvlek.
Slutresultatet skrevs till 2-1 till bortalaget.

För gästerna startade landslagsstjärnan Madelen Janogy ute till vänster på mittfältet. Matchen startade i ett något avvaktande tempo där båda lagen turades om att ta initiativet och föra spelet, men det utan att skapa några hetare målchanser.

Hammarby skapade en del hörnor inledningsvis, men utan större problem för hemmalagets försvar. Efter en dryg halvtimme inträffade en otäck krock, Kristianstads målvakt Brett Maron blev överkörd av en egen spelare och tog sig för knät. Efter en stunds vård kunde hon dock spelare vidare.

I början av andra halvlek tog sedan hemmalaget ledningen. Nyförvärvet Delaney Baie Pridham serverades bollen precis framför mållinjen från Sveindis Jane Jonsdottir och kunde stöta in 1-0. Det var amerikanskans första mål i klubben, som hon varit i sedan mitten på augusti.

Målet satte dock fart på Hammarby. Tio minuter senare spelade Madelen Janogy fram Emilia Larsson till en kvittering. Och vändningen blev fulländad strax därefter. Med dryga kvarten kvar att spela kunde Emma Jansson för första gången i matchen ge Hammarby ledningen.

Kristianstad var inte nöjda med det. I slutet forcerade det rejält och tog sig fram till både en och två vassa chanser, och med dem flertalet hörnor. Men bollen hamnade aldrig i nät. De fick se sig besegrade av Hammarby med 2-1.

Nykomlingarna Hammarby tar därför över fjärdeplatsen i ligan, medan Kristianstad glider ner till femteplatsen.

Kristianstad: Maron - Törnkvist, Rybrink, Atladottir, Carlsson - Welin, Åsland, Summanen - Jónsdóttir, Pridham, Edgren.

Hammarby: Tamminen - Nyström, Carlsson, Karlsson - Lundqvist, Folkesson, Gibson, Janogy - Jansson, Thorvaldsdóttir, Larsson.