14 vinster på 15 hemmamatcher - men Rosengård missade guldchansen: ”Inte i närheten av katastrof”

Damallsvenskan

MALMÖ. Allt var upplagt för att FC Rosengård skulle vinna SM-guld på söndagen - men Linköpings FC fortsätter att kunna störa laget i Malmö.
- På ett sätt jättefrustrerande att inte kunna fira ett SM-guld här i dag, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall efter 3-3.

När FC Rosengård i dag hade chans att säkra SM-guld så var det på Malmö IP mot Linköpings FC. FC Rosengård har gjort sig kända som ett oerhört starkt hemmalag, och hade inför i dag vunnit 14 av de 15 senaste hemmamatcherna i ligaspelet, undantaget ett oavgjort resultat mot Kopparbergs/Göteborg tidigare i år.

Men FC Rosengård fick oavgjort mot Linköping (3-3). Under 2018 och 2019 har FC Rosengård också förlorat blott en hemmamatch - mot just Linköping år 2018.

De var dock nära vinst efter att sent och på några minuter hämtat upp 1-3 till 3-3 och därefter missat öppet mål i minut 89. De får vänta till nästa helg innan nästa chans att säkra SM-guldet, med två omgångar kvar och sex poängs försprång.

- På ett sätt jättefrustrerande att inte kunna fira ett SM-guld här i dag, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

- Samtidigt är det så att det är en match i taget, och vi är i ett 3-1-underläge mot Linköping och att komma tillbaka till 3-3 och ta en poäng här hemma… Det är inget som är i närheten av katastrof med det.

Varken Anna Anvegård eller Caroline Seger kunde starta dagens match efter tidigare skadeuppehåll. Anvegård kom in i minut 70 medan Seger blev kvar på bänken. Enligt Eidevall var Anvegård klar för att spela max 30 minuter, men riskerna var större med Seger och då valde Eidevall att ha kvar henne på bänken sett till hur matchen utvecklade sig.

FC Rosengård har nästa chans att vinna SM-guld på söndag om en vecka, då de möter Vittsjö samtidigt som tvåan Kopparbergs/Göteborg har match mot Växjö DFF.

- Det är inget snack om saken att FC Rosengård ska vinna SM-guld. De har spelat den absolut bästa fotbollen mest konsekvent över hela säsongen, säger Linköpings tränare Olof Unogård.

Publicerad 2019-10-13 kl 19:06