Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

AIK-talangen kan flytta inom Sverige: "I så fall en toppklubb"

3v

Det allsvenska kontraktet är säkrat och AIK kan se fram emot spel i damallsvenskan 2022.
Den uppskrivna talangen Rosa 
Kafaji ser tillbaka på ett svängigt år. 
- Målet var att göra tio mål och det var kanske en lite för hög målsättning, säger Kafaji till Fotbollskanalen.

Efter en ytterst tuff september månad, har AIK hittat formen under säsongsslutet. Sju poäng togs i oktober på fyra matcher och nu finns det en möjlighet att kliva om Djurgården i den sista omgången. Våren var dock allt annat än enkel för AIK, som innehöll en hel del storförluster. Rosa Kafaji blickar tillbaka mot säsongen som varit.  

- Det har varit väldigt mycket upp och ner. Vi gjorde några bra resultat i början men vi fick många skador sen. Det var väldigt tungt i en period. Vi har sedan fått tillbaka spelare under hösten och förbättrats, berättar hon för Fotbollskanalen.  

ANNONS

Är det någonting mer som gjort att det gått bättre nu på slutet? 
- Jag tror att vi fått nödvändig erfarenhet. Vi har kommit in i allting bättre. Man vet vad man kan förvänta sig och vi är mer bekväma nu. Det tror jag till stor del är anledningen utöver att vi fått tillbaka spelare.  

Kafaji var uppskriven av många inför säsongen efter att ha gjort avtryck i elitettan. Hennes egna målsättningar var dessutom höga inför säsongen, där hon siktade mot tio gjorda mål. Likt hela laget, kan Kafaji nu konstatera att det gått upp och ner även för henne.  

- Det har personligen gått väldigt mycket upp och ner för mig också. Målet var att göra tio mål och det var kanske lite högt. Det har inte alltid gått riktigt som jag vill, men jag har fått bra erfarenheter av det. Jag vet hur allsvenskan fungerar nu 

ANNONS

Hur ser du på din position på planen?
Jag gillar mest att vara tia bakom en forward, som jag varit i ungdomslandslagen. I AIK har jag spelat mer som ytter, men jag gillar att vara centralt där jag får mer boll. På en kant kan jag utmana, men det är roligare med mer boll. Det har varit lite jobbigt att anpassa mig till flera olika positioner men också något bra jag fått lära mig. Jag är en offensiv spelare, även om jag såklart kan bidra defensivt också. Jag vill göra fler poäng.  

Under sommaren ryktades Kafaji till flera klubbar, bland annat fanns det uppgifter om att andra damallsvenska klubbar var intresserade. Hon blev kvar i AIK den gången, men öppnar nu upp tankar om framtiden som skulle kunna ta henne till en ny klubbadress.  

- Jag har kontrakt med AIK i två år till. Jag vill inte stressa, utan jag vill prestera i Sverige först innan jag ska gå utomlands.  

ANNONS

Skulle en flytt inom Sverige vara aktuell innan du går utomlands? 
- Jag vet inte. Det skulle i så fall kanske vara ett topplag, men inget lag som är jämna med AIK. Det skulle kännas onödigt.  

Kafaji har spelat 20 matcher under säsongen och stått för tre mål. Hennes AIK avslutar säsongen på lördag mot Linköping på bortaplan.

Publicerad 2021-11-05 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto