Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
26v

Allsvenska jumbon sparkar tränaren: "Behöver förändring"

Foto: Bildbyrån

Eskilstuna United, jumbo i allsvenskan på damsidan, sparkar sin tränare Jonas Björkgren.
In kommer nu Magnus "Munken" Karlsson.

I flera år har Eskilstuna United varit ett topplag i allsvenskan. Men den här säsongen har det gått knackigt. Efter fyra spelade matcher står man på tre poäng och ligger sist i tabellen.

Under måndagen kallade klubben till en presskonferens, där man meddelade att tränaren Jonas Björkgren får sparken. Han tog över laget inför säsongen.

På sin hemsida skriver Eskilstuna:

"Eskilstuna United styrelse har efter samtal med Jonas Björkgren beslutat att han lämnar uppdraget som huvudtränare med omedelbar verkan. Eskilstuna United utvärderar ständigt sin verksamhet för att lyckas på bästa sätt och denna har visat att vi omgående behöver göra en förändring som innebär ett annat ledarskap. Styrelsen gör bedömningen att denna förändring kommer att tillföra energi och självförtroende till truppen och att vi därmed kan vända en negativ trend vi har haft under våren samt förbättra vår position i tabellen".

Ny tränare blir Magnus "Munken" Karlsson som tidigare varit tränare i klubben och även varit klubbdirektör för IFK Norrköping.

- Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, vi i styrelsen tillsammans med truppen såg ändå att det behövdes en förändring och när vi dessutom fann en bra lösning med Munken kändes det rätt att göra det nu, säger ordföranden Anna Linnakallio i en kommentar på Uniteds hemsida.

Publicerad 2018-05-14 kl 12:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons