POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2d

Avslöjar: Lyon visar intresse för Bennison: "Har dialog med klubben"

Foto: Bildbyrån.

Efter succén i Rosengård - nu kan Fotbollskanalen avslöja att storklubben Lyon visar intresse för Hanna Bennison.
- Vi har en dialog med klubben, säger agenten Maria Karlsson De Cecco.

Hanna Bennison fick ett stort genombrott när FC Rosengård tog SM-guld. Den 17-årige mittfältaren utsågs till årets genombrott i serien, röstades av spelarna fram i årets lag, Uefa listade henne som en av tio talanger att ha koll på 2020, och hon fick dessutom göra debut i A-landslaget.

Framgångarna har inte passerat obemärkt förbi. Nu kan Fotbollskanalen berätta att den franska storklubben Lyon visar intresse för Bennison. Klubben har vunnit den franska ligan tretton år i rad och Champions League fyra år i rad.

- Hanna är ju bara 17 år och gjorde det väldigt bra förra året med SM-guld och landslagsdebut. Det är klart att många stora klubbar la märke till det. Lyon har fått upp ögonen och visat intresse för henne. Vi har en dialog med Lyon och klubben vet om hur hennes kontraktssituation i Rosengård ser ut, säger agenten Maria Karlsson De Cecco, på agenturen Connect Management Group.

I somras skrev Hanna Bennison på ett nytt kontrakt med Rosengård och det sträcker sig över 2022. Trots Lyons intresse har mittfältaren ingen brådska att flytta från Sverige.

- Vi är alla överens om att Hanna är i en väldigt bra miljö just nu. Hon är ung, får mycket speltid, har kommit med i landslaget och utvecklas bra hela tiden. Det finns ingen anledning att stressa fram en flytt till en storklubb just nu. Men det är klart att det i framtiden kan bli aktuellt med en flytt till Lyon. Det är klart att det uppskattas att klubben visar sitt intresse trots att man vet om spelarens situation, säger Maria Karlsson De Cecco.

Vilka andra lag har visat intresse?
- Det är flera storklubbar i Europa, framför allt i England och Frankrike, som har visat intresse, framför allt under slutet på 2019 på grund av debuten i landslaget och framfarten i Rosengård.

Publicerad 2020-01-15 kl 16:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå